Jak vyzrát na romantiku? I klišé může být ta správná cesta

Romantika by v sobě měla ukrývat prvky nevšednosti, fantastičnosti a silného citového působení. Není proto divu, že je někdy těžké takovou atmosféru navodit. Natož pak udržet. Známe tři rady, které zaručí nezapomenutelný romantický večer. A pokud máte obavy z valentýnského klišé, hoďte je za hlavu.  

Blížící se 14. únor a vidina svátku všech zamilovaných může v nejednom z nás vyvolat paniku. Všechny romantické příběhy i srdceryvné příspěvky na sociálních sítích nastavují laťku pořádně vysoko. Přitom stačí vsadit na osvědčenou klasiku.  

Láska prochází žaludkem  

Že žaludkem kromě potravy prochází i láska, je dokonce podloženo fakty. Po snězení dobrého jídla se totiž zvedne hladina hormonů štěstí – serotoninu i dopaminu. A pokud se příjemné pocity vyvolané skvělým jídle spojí s člověkem, který romantickou večeři připravil, upevní se citové pouto. Takže pocit štěstí a lásky lze jednoduše uvařit doma v kuchyni. 

Symboly jsou více než slova 

Se svátkem svatého Valentýna jsou neodmyslitelně spjaté květiny. Především pak růže, které symbolizují lásku i vášeň. Je tak jasné, že i drobná kytice by měla být součástí romantického večera. Pokud chcete vsadit opravdové klišé, pak jsou plyšoví medvídci nebo přívěsek ve tvaru srdce správnou volbou. 

Přeneste romantiku z obrazovky 

Máloco navodí příjemnou večerní atmosféru tak jako romantické filmy. Ale kde je najít? Tisíce hodin zábavy na jednom místě nabízí O2 TV, která si na únor připravila pestrou paletu okouzlujících filmů. Za srdce vás určitě chytne romantické drama Láska a jiné závislosti, které v sobě spojuje prostředí farmacie, vážnou nemoc a lásku na první pohled.  

Pokud jste spíše fanoušek psychologických a trochu mysteriózních filmů s překvapivou zápletkou, ideální valentýnskou volbou je film Slova. Fascinující příběh skrytý v příběhu vás donutí bez dechu sledovat film až do konce. Hvězdně obsazený snímek odkrývá a prolíná životy dvou párů z rozlišných dob.  

A pořádná oddechovka? Tou je zaručeně retrokomedie plná dvousmyslných vtipů Kašlu na lásku s Reneé Zellweger, která vás zavede 60. let minulého století. Připravte si kapesníky, protože slzy smíchu jsou zaručeny.  

Ať už chcete romantickou atmosféru navodit jakkoliv, právě filmy jsou zárukou úspěchu. Všechny zmíněné snímky jsou k dispozici ve filmové knihovně O2 TV Plus, kterou najdou na set-top boxech a v chytrých televizích v sekci Premium zákazníci od tarifu O2 TV Stříbrná. 

V O2 TV najdete širokou paletu filmů – od dechberoucích dokumentů, přes oblíbené pohádky až po napínavé trháky. Ke všemu se můžete libovolně vracet až 7 dní zpět. Díky funkcím, které jsou samozřejmostí již od základního tarifu O2 TV Modrá, vám tak už nikdy nic neuteče. Krásný večer tak můžete s O2 TV zažívat každý den. Více na www.o2.cz/o2tv.  

Související článek Oslavte svátek zamilovaných udržitelně! Ukážeme vám, jak na to
Nahoru