TOP nejčtenější e-knihy v roce 2023. Podívejte se, jaké tituly ovládly svět O2 Knihovny

Knihy, které si můžete přečíst na svém tabletu, telefonu nebo čtečce knih stále více získávají na popularitě. Představujeme vám žebříček e-knih, které získaly srdce a pozornost čtenářů O2 Knihovny za rok 2023. Nechybí v něm drama české spisovatelky Aleny Mornštajnové nebo třeba vášnivý román od Radky Třeštíkové. 

Do první třicítky nejčtenějších e-knih v O2 Knihovně se probojovaly primárně detektivní romány. Žebříčku dominují autoři a autorky Robert Bryndza, Michaela Klevisová, Lisa Reganová a v první pětce se objevil i román Radky Třeštíkové „Kde jsi, když nejsi“. Pokud jste ještě některou z nich „nezhltli“, berte žebříček jako inspiraci pro další čtení. Nejen všechny tyto e-knihy, ale i 44 000 dalších najdete stále v O2 Knihovně. Představíme si alespoň první tři vítěze… 

Inkoust pera talentované Aleny Mornštajnové se dostal až na první příčku našeho žebříčku. Titul Les v domě upoutal čtenáře svým mrazivým a dramatickým příběhem, vyprávějícím o sexuálním zneužívání, dědičném zlu a lžích. Odhalte s hlavní hrdinkou tajemství, které není tak promlčené, jak se zdá.  

Norský spisovatel Jo Nesbø se proslavil primárně sérií kriminálních románů. Jeho knihy se dočkaly překladu do více než padesáti jazyků a prodalo se jich přes 55 milionů. Není divu, že stříbrnou pozici v žebříčku O2 Knihovny obsadil právě jeho titul Zatmění s hlavním hrdinou, vyšetřovatelem Harrym Holem. 

A jaká e-kniha se umístila na třetím místě? Pomyslnou bronzovou medaili získává Ďáblova cesta od britského autora, žijícího na Slovensku Roberta Bryndzy. Jedná se o čtvrtý díl ze série vyšetřovatelky Kate Marshallové. „Začátek je naprosto báječný, krátký, dostačující, vzbuzující zvědavost. A dál už je to opravdu jen skvělé mistrovské dílo. Robert si své fanoušky hýčká a předkládá jim opravdu krásné detektivky. Má dar vyprávět dramatický příběh bez hektolitrů krve, desítek zohavených těl a podobných rekvizit,“ popisuje svou zkušenost čtenář.  

Žebříček TOP 30 nejčtenějších e-knih 

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nevíte si rady, co dětem pořídit za vysvědčení? Podělíme se s vámi o tipy na výhodné moderní dárky 
Nahoru