Velikonoce trochu jinak: čím okořenit rodinou pohodu, když počasí nepřeje?

Blíží se jedny z nejdůležitějších svátků v roce – Velikonoce, které jsou spojeny s různými zvyky a tradicemi. Jarní svátky jsou nejen o pomlázkách, barvení vajec, velikonočních beráncích a dalších dobrotách. Kromě toho se v mnoha městech konají různé kulturní akce, jako jsou trhy s tradičními výrobky nebo velikonoční jarmarky. Jak ale oslavit Velikonoce společně s rodinou, když počasí nebude venkovním oslavám nakloněné? Můžete zavést třeba novou rodinnou tradici!

Jednou z nejdůležitějších tradic je velikonoční neděle, která je spojena s křesťanskou vírou v Kristovo vzkříšení. Na tuto neděli se v mnoha kostelech konají velikonoční bohoslužby a lidé si někdy i vyměňují přáníčka a dávají si drobné dárky.

Velikonoční pondělí je pak tradičně dnem, kdy se rodiny schází u prostřeného stolu, aby společně slavili tento svátek a pochutnali si na tradičním jídle. Samozřejmě po celý víkend nemůže chybět ani pletení pomlázek, barvení vajíček a pečení nadýchaného beránka.

Pokud však hledáte alternativní způsob, jak trávit čas s rodinou během Velikonoc, můžete zvážit poslech některé audioknihy v O2 Knihovně. Je to zábavný způsob, jak zabavit celou rodinu, když zrovna venku nepřeje počasí. O2 Knihovna vám také může dělat společníka při malování kraslic nebo jarním úklidu.

V knihovně naleznete mnoho zábavných a poučných příběhů, které vám umožní vstoupit do světa fantazie a dobrodružství. Nyní si navíc O2 Knihovna připravila pro své nejmenší posluchače zajímavou nabídku – v kategorii Jaro pro děti najdete oblíbené audiopohádky se slevou až 30 procent a některé dokonce zcela zdarma.

O2 Knihovna nabízí pestrou škálu audioknih i e-knih, které potěší nejen děti, ale i dospělé. V každém případě však společný poslech audioknihy může být skvělým způsobem, jak trávit čas s rodinou během Velikonoc, a to i v případě, že počasí nebude oslavám nakloněné.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Velikonoce udržitelně? Máme pro vás pár tipů, jak na to
Nahoru