Oslavte Den otců výjimečným, originálním i praktickým dárkem

Blíží se den, kdy si připomínáme a oslavujeme všechny táty. A je to příležitost k oslavě, kterou bychom si neměli nechat ujít. Pokud přemýšlíte nad tím, jak tento den oslavit, nabízí se řada možností. Ale co kdybyste svého otce letos překvapili něčím opravdu výjimečným? A znáte vlastně historii vzniku toho svátku? Užijte si tento den plný lásky a vytvořte nezapomenutelné vzpomínky.

Každý rok se třetí neděli v červnu slaví Den otců (letos oslava vychází na 18. 6.). Je to den, kdy vyjadřujeme vděčnost, lásku a obdiv našim tátům. Přestože existuje několik teorií a různé varianty tohoto svátku, základy moderního Dne otců můžeme vystopovat do Spojených států.

První náznaky tohoto svátku se objevily v počátcích 20. století, kdy navrhla písařka Sonora Smart Doddová vytvoření dne, který by oslavoval otce. Inspirací jí byl její vlastní táta, William Jackson Smart, který sám vychoval Sonoru a další sourozence poté, co se jejich matka zemřela při porodu.

První Den otců se konal 19. června 1910 ve státě Washington. Oslavy se brzy rozšířily do dalších částí Spojených států a postupně se získávaly na popularitě. Oficiální Den otců vyhlásil deklarací až americký prezident Lyndon Johnson v roce 1966.  V roce 1972 jej pak prezident Richard Nixon prohlásil za národní svátek.

Důležitým aspektem původu svátku je snaha vyjádřit vděčnost a uznání otcům za jejich roli v rodině. Současný Den otců je slaven po celém světě v různých formách a v různých termínech. Lidé vyjadřují svou vděčnost a lásku k tatínkům prostřednictvím dárků, výletů a společných aktivit. Hledáte inspiraci, jak svého otce v tento slavnostní den překvapit? Co takhle mu nadělit originální dárek, který ho zaujme a zároveň mu umožní odpočinek a relaxaci? Naším tipem je e-kniha v O2 Knihovně.

Marně si lámete hlavu s dárkem? Vsaďte na praktičnost i originalitu

E-knihy se stále těší rostoucí popularitě díky svému pohodlnému formátu, který umožňuje číst oblíbenou literaturu kdykoliv a kdekoliv. O2 Knihovna nabízí široký výběr e-knih různých žánrů – od klasiky až po detektivky, od románů až po sci-fi. Stačí vybrat e-knihu, která by mohla vašemu tátovi padnout do oka a poslat ji jako dáreček na jeho telefonní číslo. A dokonce mu můžete zanechat i vzkaz.

To je překvapení, které určitě potěší a přinese radost. E-kniha v O2 Knihovně je nejen praktickým dárkem, ale také způsobem, jak svého otce podpořit v jeho zájmech a zároveň mu umožnit odpočinek a relaxaci.

Pointa dárkové e-knihy spočívá v tom, že nejde jen o materiální věc, která by se mohla zapomenout nebo ztratit. E-kniha v O2 Knihovně je zážitkem, který může trvat dlouhodobě. Vašemu otci umožní prozkoumat nové světy, poznat zajímavé postavy a nechat se vtáhnout do napínavých příběhů.

Takže letos nečekejte na poslední chvíli a vyberte pro svého otce dárek, který ho opravdu potěší. E-kniha v O2 Knihovně je skvělou volbou, která spojuje praktičnost, zábavu a možnost vytvořit nezapomenutelné vzpomínky. Každý otec určitě ocení snahu najít pro něj něco opravdu speciálního. Podívejte se do O2 Knihovny, která nabízí i zvýhodněné tituly, a vyberte e-knihu ušitou na míru.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Letní čtení s O2 Knihovnou: Oblíbenost e-knih během pěti let vzrostla o 244 %, vyberte si tu svoji
Nahoru