Letní čtení s O2 Knihovnou: Oblíbenost e-knih během pěti let vzrostla o 244 %, vyberte si tu svoji

Léto je ideálním časem na relaxaci s knihou v ruce, ať už na pláži, na horách nebo v domácí pohodě. E-knihy a audioknihy jsou tak jedinečným řešením pro ty, kteří nechtějí vozit těžké tištěné tituly na dovolenou a chtějí tak ušetřit místo v kufru. Není divu, že za posledních pět let nárůst obliby e-knih o 244 % a zájem o audioknihy vzrostl o 171 %. Potvrzují to data z O2 Knihovny. Přidáváme vám inspiraci k výběru aktuálně zlevněných titulů.

Oblíbenost digitálního obsahu roste. To potvrzují nejnovější data O2 Knihovny. Mezi neoblíbenější žánry patří dlouhodobě detektivky a thrillery a po nich následuje romantika. Nejčastěji od české spisovatelky Michaely Klevisové nebo norského autora Jo Nesbø.

„Díky naší aplikaci mají uživatelé přístup ke svým oblíbeným titulům kdekoliv a kdykoliv, což je ideální zejména v době dovolených, kdy si lidé rádi odpočinou s knihou v ruce. Abychom se trefili do vkusu každého čtenáře nebo posluchače, neustále naši nabídku rozšiřujeme a střídáme slevy na oblíbené tituly,“ říká Vladimír Hala, Senior product development manager v O2. 

Vybírejte v klidu až na dovolené

E-knihy a audioknihy jsou jedinečným řešením pro ty, kteří nechtějí vozit těžké tištěné tituly na dovolenou a chtějí tak ušetřit místo v kufru. Aplikaci O2 Knihovna je možné stáhnout zdarma do chytrého telefonu, tabletu nebo třeba čtečky e-knih a mít tak oblíbené tituly neustále při ruce, klidně i offline v letadle.

Na léto O2 Knihovna zařadila do své nabídky celosvětové novinky. Například e-knihu Ztracený vévoda z Wyndhamu z pera spisovatelky Julie Quinnové, která je mimo jiné autorkou oblíbené série Bridgertonovi. Více dramatu pak přináší e-kniha Od Vlastimila Vondrušky – Prokletí Rodu Janoviců. Ta lehkou formou provede čtenáře detektivním příběhem ze středověku. Další inspiraci zákazníci naleznou také v sekci aktuálně zlevněných e-knih.

S předplatným Moje kniha měsíce si navíc uživatel může vybrat libovolnou e-knihu za 189 Kč měsíčně, a to bez ohledu na její koncovou cenu.

Audioknihy se slevou až 50 %

Od roku 2019 se v O2 Knihovně dvakrát zdvojnásobil obsah audioknih. Je to také dáno jejich lepší dostupností a globalizací trhu. Dříve se na audioverze čekalo zhruba rok, nyní i vzhledem k vysokému zájmu zákazníků vychází téměř současně s vydáním e-knihy. Na léto si O2 Knihovna na vybrané tituly připravila 30% slevy.

Do sluchátek na pláž bude nejen pro maminky ideální letní romantická audiokniha s názvem Pláž v Chorvatsku. Nebo třeba pro odvážlivce detektivka Neklidná krev od oblíbené J. K. Rowlingové. Tyto tituly jsou zlevněné do 31. 7., po tomto datu budou nahrazené jinými, aby měli zákazníci stále pestrý výběr. 
Při zdlouhavé cestě na dovolenou lze zabavit děti například audioknihou Dětské detektivky s hádankou, která je zapojí do hledání pachatele.

Zákazníci O2 zároveň každý měsíc naleznou v aplikaci Moje O2 v sekci O2 Radosti vybrané audioknihy a e-knihy z O2 Knihovny až o 50 % levnější.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Dovolená bez starostí: Top aplikace pro pohodové letní cestování
Nahoru