Přinášíme tipy (nejen) na podzimní čtení! Začtěte se do příběhů od oceňovaných českých autorek

Hltali jste každé slovo románu Chirurg? Mrazilo vás v zádech při četbě Hany? Žasli jste nad dokonalou psychologií postav v knize Pod Sněhem? Pak se určitě podívejte na nabídku O2 Knihovny. Se službou Moje kniha měsíce můžete mít jeden libovolný titul každý měsíc jen za 149 Kč. 

Současná díla z pera českých autorů stojí za vaši pozornost  

Knihy tvoří mnohem víc, než jen příběhy podléhající světovým trendům žánrů sci-fi, fantasy nebo detektivek. Svůj velký podíl na tom mají právě současné české spisovatelky. Ve svých románech odhalují emocionální svět svých postav na pozadí realistických příběhů. Jejich hrdinové a hrdinky hledají své místo na slunci a vše se odehrává na pozadí jejich zdánlivě běžných životů.

Non-fiction z pera českých autorek 

Většina z nich často pracuje s vlastními zkušenostmi, každá vnáší do románů svůj specifický otisk. Jako například v knihách Aleny Mornštajnové (Hana, Listopád) nebo Karin Lednické (vícedílný román Šikmý kostel). Autorky zasazují osudy svých postav na pozadí historických událostí a jejich romány se řadí mezi nejčtenější díla české literatury. 

Úspěšná a čtenářsky oblíbená jsou i díla Kateřiny Tučkové (Bílá Voda, Žítkovské bohyně), Petry Dvořákové (Zahrada, Chirurg) nebo Petry Soukupové (Věci, na které nastal čas, Pod Sněhem). Jejich postavy jsou vždy dokonale vykresleny a psychologie jednotlivých hrdinů až mrazivě syrová a přesná. 

Zatím jste žádnou nečetli? Můžete začít zlehka 

Pokud vám zatím uvedené tituly a autorky unikaly, můžete začít zvolna. S prvotním seznámením vám pomůže speciální soubor povídek Jestli vůbec někdy. Jedná se již o několikátý soubor povídek obsahující příběhy od nejžádanějších českých autorů. 

Podívejte se na tyto, i další bestsellery současné české literatury, které nabízí O2 Knihovna. Díky službě Moje kniha měsíce si můžete nejen tuto knihu pořídit za 149 Kč

Související článek Dlouho očekávaný román je tu. Oceňovaná spisovatelka vydává přelomovou knihu 
Nahoru