Západozemí opět ožívá! Rod draka vtrhl na scénu a rozdrtil všechny pochybnosti. Zažijte éru draků i doma

Brána do světa intrik, mocenských bojů a samozřejmě draků je otevřená. Dlouho očekávaný seriál Rod draka, který rozdmýchává pomalu vyhaslý fantasy fenomén Hra o trůny, uchvátil fanoušky po celém světě. Vydejte se po krvavých stopách rodu Targaryenů, vybrat si můžete seriálovou nebo knižní podobu. Sledujte se zatajeným dechem boje o Železný trůn!

Před měsícem, v pondělí 22. srpna ve tři hodiny ráno středoevropského času, fanoušci již kultovního fenoménu Hra o trůny napjatě sledovali své obrazovky. Očekávaná premiéra prvního dílu seriálu Rok draka sledovaly miliony fanoušků.

Rod draka je prequel veleúspěšného seriálu Hra o trůny. Sága byla ve své osmé a poslední sérii pro fanoušky menším zklamáním. Nejvíce kritizovaný byl odklon od surové atmosféry a realismu prvních řad. Během nich vzbudil pozornost a přilákal svou fanouškovskou základnu především díky odlišnosti od klasických fantasy příběhů. Vévodily mu skvěle napsané dialogy mezi jednotlivými charakterově silnými postavami.  

S každou další sérií se však od tohoto modelu tvůrci odkláněli až k tradičně vyhlížející fantasy pohádce. Rod draka se v tomto ohledu vrací k atmosféře prvních sérií ságy Hra o trůny. A to je moc dobře. Svět Západozemí plný intrik, sexu, politiky a bitev se vrací v plné síle a přivádí sebou i draky.  

Rod draka zachraňuje reputaci fantasy kultu Hra o trůny

Produkce seriálu se délkou natáčení, množstvím postavených kulis a náročností a kvalitou kostýmů přirovnává k přípravě pěti celovečerních snímků. Velkolepá produkce, kterou nezastavila ani pandemie covidu, tak slibuje nevšední podívanou a jedinečné divácké zážitky. Je tedy skutečně o co stát! 

Rekord sledovanosti seriál zlomil ve Spojených státech, kde první epizodu vidělo na 10 milionů diváků. Tím se stal Rod draka absolutním vítězem v historii seriálů z produkce HBO. Sledovat ho můžete i vy každé pondělí v premiéře na HBO Max v rámci O2 TV balíčku Kino nebo tarifu O2 TV zlatá

Příběh diváky vrací 200 let před události popsané ve Hře o trůny do doby, kdy na Železném trůnu seděl rod Targaryenů, dračích jezdců. Sleduje ho tak v době sílících nepokojů a nejasného nástupnictví, které přináší mnoho rozepří a dohadů.

Scénář se opírá o knihu Oheň a krev z pera amerického spisovatele George R. R. Martina. Kniha plná promyšlených lstí do hloubky sleduje příběhy jednotlivých postav a rodů Západozemí. Na stovkách stránek čeká skutečné fanoušky výčet historických událostí, které autor pojal netradičně formou kroniky. Díky knize Oheň a krev se čtenář dostane pod povrch příběhu, který nastiňují seriály Rod draka a Hra o trůny. Knihu můžete najít v O2 Knihovně, a to jak ve formě e-knihy, tak vaudio verzi.  

Vydejte se na křídlech draků do Západozemí, dobrodružství čeká právě na vás!

Jakub Olšanský Autor článku
Jakub Olšanský
Pro Jakuba jsou telekomunikace koníčkem. Zajímá se o novinky, mezi které patří sítě 5G či C-Roads nebo Big Data. Rád si o těchto nových trendech povídá i s odborníky z O2, se kterými připravuje zajímavé rozhovory.
Související článek Dlouho očekávaný román je tu. Oceňovaná spisovatelka vydává přelomovou knihu 
Nahoru