Květen, měsíc rodiny. Zažijte společně příběhy, které se neoposlouchají 

Přiznejme si, že udělat radost sám sobě je hezké. Ale udělat ji někomu dalšímu nebo šťastné okamžiky s někým sdílet, to je pak radost dvojnásobná. Nezapomeňte v květnu na své nejbližší, protože právě v tomto měsíci je Den matek i Mezinárodní den rodiny. Prožijte společně příběhy, vytvoříte si tím jedinečné vzpomínky.  

Říká se, že ke štěstí stačí málo. Někdy právě ty nejradostnější chvilky prožijeme na gauči se svými milovanými, na neplánované procházce parkem nebo při cestě autem. Právě tyto chvilky se možná stanou těmi nejcennějšími vzpomínkami. Zpomalme proto v květnu rychle plynoucí čas a zaposlouchejme se do příběhů, na které budeme s láskou vzpomínat.

Dřív se pohádky vyprávěly jen ústně a předávaly se v rodinách z generace na generaci. Pak přišly knížky a večerní předčítání v postelích. Knížky potom doplnily „kazeťáky“ s namluvenými příběhy, které bavily děti i dospělý. A nyní máme možnost si pouštět audioknihy, které z večerního usínání udělají zábavný rituál pro celou rodinu.

Pohádky pro nejmenší

Někdy se těm nejmenším z nás nechce večer do peřin. Zkuste je proto nalákat na pohádky, které pobaví dospělé a do říše snů ukolébají děti. Například příběhy o nezbedném Hurvínkovi a Spejblovi jsou s námi již sto let, už ve 20. letech minulého století vdechl loutkám život divadelní nadšenec Josef Skupa. A ještě dnes si oblíbené příběhy můžete večer před spaním pustit v O2 Knihovně, konkrétně v audioknize Spejbl a Hurvínek Miloše Kirschnera: To nejlepší.

Příběh plný odvahy a dobrodružství

Vydejte se se staršími dětmi za dobrodružstvím, které zavede odvážnou dvanáctiletou Lyru až za ledními medvědy a divoženkami. Každý večer, než půjdete spát, se můžete ocitnout ve světě, kde každý člověk má svého daemona. Zvířecího společníka, který dokáže měnit podobu. Najde Lyra svého ztraceného kamaráda? I to se můžete dozvědět při společném poslechu audioknihy Zlatý kompas.

Trocha tajemna

Vyrostli už vaše děti z pohádek, ale stále chcete zažívat společná dobrodružství? V autě, při vaření nebo na gauči se můžete společně vydat do Říma, kde se symbolog Robert Langdon vydává po stopách tajemných Iluminátů. Dokáže profesor zabránit vraždám? Zažijte hon za neviditelným nepřítelem a projděte s Langdonem tajnou stezku zasvěcení v audioknize Andělé a démoni.

Prožijte se svou rodinou jedinečné okamžiky díky O2 Knihovně, která vás zavede na ta nejrůznější místa i do jiných dob. Se svými milovanými se můžete vydat do pohádek, fantasy světů i historických románů. Stačí si jen vybrat audioknihu a společná cesta za zábavou i vzpomínkami může začít.

Aplikaci O2 Knihovna si můžete stáhnout do svých telefonů nebo streamovat do chytrých zařízeních přímo pomocí Google Chromecast. Ty nejlepší příběhy k vám tak můžou promluvit prostřednictvím „androidí“ televize i chytrých reproduktorů.  

Tereza Kabešová Autor článku
Tereza Kabešová
Je jedním z O2 Ambasadorů. Radí zaměstnancům i zákazníkům s nastavením služeb. Patří mezi O2 Guru specialisty přes telefony, technologie O2, modemy, set top boxy, O2 Smart Box. V poslední době si velmi užívá i natáčení O2 Guru videí. Ve společnosti už pracuje přes pět let.
Související článek Dlouho očekávaný román je tu. Oceňovaná spisovatelka vydává přelomovou knihu 
Nahoru