Může robot napsat divadelní hru?

Pozvánka na unikátní divadelní online představení v pátek 26. února 2021.

Před 100 lety vynalezli slovo „robot“ bratři Karel a Josef Čapkové a poprvé se objevilo v divadelní hře RUR v roce 1920. Jak je to s roboty nyní, po sto letech? Víme, čeho jsou roboti schopni? Jsou pro nás více hrozbou, anebo pomocníkem? Organizátoři akce chtějí zjistit, jestli robot, resp. umělá inteligence dokážou vytvořit nějaký zábavný divadelní scénář.

Přímý přenos první hry, kterou kdy umělá inteligence napsala (a následnou živou diskuzi s autory projektu), můžete vidět v pátek 26. února 2021 od 19:00 online. Pokud to covid-19 dovolí, inscenace bude pak uvedena na jeviště Švandova divadla.

Záznam z této akce bude pro veřejnost k vidění pouze do 1. března 2021.

Zajímá vás téma umělé inteligence? Neváhejte a využijte této unikátní příležitosti a sledujte přímý přenos hry AI: KDYŽ ROBOT PÍŠE HRU z tohoto odkazu.

Aktuality k této události najdete na facebooku.

Představení navazuje na aktivitu Robothon, která pro O2 Chytrou školu měla velký význam.

Tereza Kabešová Autor článku
Tereza Kabešová
Je jedním z O2 Ambasadorů. Radí zaměstnancům i zákazníkům s nastavením služeb. Patří mezi O2 Guru specialisty přes telefony, technologie O2, modemy, set top boxy, O2 Smart Box. V poslední době si velmi užívá i natáčení O2 Guru videí. Ve společnosti už pracuje přes pět let.
Související článek Robothon vyhrála aplikace na rozpoznávání fake news
Nahoru