„Vyměň starý za nový“: O2 spouští výkup telefonů a myslí přitom na přírodu

Víte, že vám doma v šuplíku může ležet třeba 50 mg zlata a 500 mg stříbra a také toxické látky? Ukrývají se v jednom telefonu. A co s ním? O2 od 1. srpna spustilo výkup telefonů se zajištěnou ekologickou likvidací. Postup je jednoduchý a plně online. Stačí si koupit nový telefon u O2 a prodat ten starý přes portál www.o2vykup.cz. Částku pak dostanete na účet. Navíc ještě dostanete bonus až 5 000 Kč při nákupu vybraných modelů značky Samsung nebo Motorola. Špičkový nový smartphone můžete tak dostat i s 25% slevou.

O2 a Mobil Pohotovost spojili síly a představují projekt O2 Výkup. Abyste měli všechny informace na dosah a mohli celý proces vyřešit z pohodlí domova, vytvořili jsme nový web o2vykup.cz. Na jednom místě si tak zajistíte vše – od nacenění starého telefonu až po výplatu jeho výkupní hodnoty, a to včetně bonusu přímo na váš bankovní účet. Vykoupit si můžete nechat libovolný telefon, tablet i chytré hodinky.

„Snažíme se zákazníkům přinášet možnosti, jak spojit příjemné s užitečným – tedy v tomto případě ušetřit na pořízení nového zařízení, a navíc se k tomu se chovat ekologicky“ vysvětluje Václav Dostál, ředitel útvaru pro prodej mobilních telefonů a dalších zařízení.

Výkup snadno a rychle

Pokud si od 1. srpna koupíte v e-shopu O2 nebo v O2 Prodejně jakýkoliv nový telefon, můžete své staré zařízení jednoduše prodat na webu o2vykup.cz. Jak na to?

1.Z nabídky si vyberete typ zařízení k prodeji. Zvolíte typ, značku, model a barvu.

2. Podle nastavených kategorií posoudíte stav starého zařízení. Záleží hlavně na tom, jestli jsou v pořádku všechny funkce a jestli je na zařízení nějaké estetické poškození (poškrábaný displej, oděrky, plně funkční nabíjení, fotoaparát, Face ID apod.). Pokud se například jedná o Samsung Galaxy Z Fold4 5G (256 GB), který je zánovní (s originálním obalem), můžete za něj dostat až 22 000 Kč zpět na váš účet. Zvolený stav telefonu je v dalších krocích kontrolován.

3. Vyplníte údaje o svém novém zařízení zakoupeném v O2 (číslo objednávky, IMEI, model). Dobrá zpráva – výkupní bonus můžete žádat i na telefon zakoupený na splátky. Následně jen doplníte osobní údaje včetně čísla bankovního účtu (pro zaslání výkupní ceny a bonusu) a souhlasy potřebné k uzavření kupní smlouvy.

Navíc, se starým zařízením nemusíte nikam chodit. Pohodlně si na konci celého procesu objednáte kurýra. Ten použité zařízení vyzvedne u vás doma nebo třeba v práci. Poté ho zkontrolujeme, případně upravíme nacenění, a výkupní cenu vám pošleme zpravidla do 2 dnů na váš účet.

Když nenajdete zařízení v nabídce výkupních modelů, protože je na výkup třeba příliš staré nebo zcela nefunkční, nebojte, pro tyto případy je připraveno tzv. „Šrotovné“. Tedy 500 Kč, které získáte za to, že své vysloužilé zařízení zanesete do jakékoliv O2 Prodejny. Je to odměna za to, že jste se rozhodli telefon ekologicky zlikvidovat.

Bonusy v kostce

K hodnotě vykoupeného telefonu, která vám už dorazila od Mobil Pohotovosti na účet, se ještě můžete těšit na dodatečný bonus. Ten vám pošleme do 30 dnů od vytvoření registrace výkupu a odvíjí se od typu nově koupeného mobilu. Na bonus 5 000 Kč dosáhnete, když si po prodeji funkčního starého zařízení koupíte jeden z uvedených typů telefonů značky Samsung nebo Motorola níže v tabulce.

Můžete si ale koupit jakýkoliv jiný telefon a stejně tak dostanete 500 Kč zpět na váš účet. „Zákazníkům O2 chceme zabezpečit nejlepší výkupní ceny na trhu, proto k výkupní ceně každého telefonu přidáváme ještě minimálně pětistovku,“ říká Václav Dostál.

Možná máte doma poklad

Jeden telefon ukrývá průměrně 25 mg zlata, 250 mg stříbra, 33 g železa. Odborníci odhadují, že Češi mají doma zhruba 8 milionů nepoužívaných telefonů. To je dohromady 200 kg zlata a 2 000 kg stříbra. Tato elektronická zařízení ale ukrývají také spoustu toxických látek. Jsou jimi například rtuť, PVC, měď či nikl.

„Tyto toxické látky nás mohou ohrozit, proto se snažíme aktivitami jako je O2 Výkup postupně sbírat ta nepoužívaná zařízení. Neskončí tak ve směsném odpadu, ale ve spolupráci s firmou Rema Systém a.s. se ekologicky zlikvidují. Zároveň si tak zákazník může přijít na hezké peníze, které se mu prodejem vrátí,“ říká ESG officer v O2 Milan Ruttner.

O2 myslí na přírodu

Na přírodě nám záleží, a proto realizujeme například osvětové vzdělávací projekty jak pro naše zaměstnance, tak pro veřejnost a třídíme a ekologicky likvidujeme odpad. Celkově se snažíme o snížení spotřeby energií a emisí skleníkových plynů. Důležitá je pro nás také postupná digitalizace procesů.
Díky projektu Sázej stromy.cz, který provozuje Nadace O2, vysadili zaměstnanci O2 už přes 35 000 stromků na 33 akcích a další se plánují. To je jen ochutnávka toho, co O2 vše dělá v oblasti udržitelnosti a ESG, do které zapadá i aktuální akce pro zákazníky O2 Výkup.

Pokud tedy uvažujete o koupi nového mobilu, chcete co nejvíce ušetřit a zároveň udělat něco pro životní prostředí, akce O2 výkup je správná volba. Je to jednoduchý a rychlý proces obměny zařízení. O2 za vás vše vyřeší a vy si jen můžete užívat svůj nový smartphone za tu nejvýhodnější cenu.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Recenze Samsung Galaxy S23: nové vlajkové lodě, které skutečně stojí za pozornost 
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru