Vzít si Nokii 3100 s sebou na festival? Na Štěrkovně se to vyplatilo

Udržitelnost, hudba a zábava – neobvyklé, ale smysluplné spojení. Právě to se povedlo na festivalu Štěrkovna Open Music díky partnerům O2 a Nadaci O2. Do „modrého stanu“ návštěvníci přinesli přes 200 kusů nepoužívané elektroniky k ekologické likvidaci. Domů si za každý z nich odnesl 500 korun na nákup v O2 Prodejně. Při té příležitosti si například zkusili, jak dobře dokážou rozpoznat druhy stromů podle listů.

Třídenní hudební festival Štěrkovna Open Music, který se konal na konci července, je za námi. Jeho organizátoři si dali za cíl přinést radost a zábavu návštěvníkům. A to vše s ohledem na přírodu.

Festival mimořádných projektů

I festival si můžete užít s pocitem, že jste svým chováním nezatížili přírodu. A jak? Kromě stánku O2 a Nadace O2 byla Štěrkovna plná zelených novinek.

“Návrat k Hlučínskému jezeru po dvou letech jsme chtěli pořádně oslavit a posunout úroveň festivalu zase o něco výše. Vymysleli jsme řadu udržitelných inovací. Důkladně jsme třídili odpad a mapovali jeho vznik. Zajistili jsme i konkrétní odběratele odpadu,” popisuje ředitel festivalu David Moravec.

A dodává: “V areálu jsme nechali vybudovat dočasné rozvody vody. S jejich pomocí tak byla většina toalet splachovacích. Zrušili jsme tak velkou část mobilních toalet a nezatěžovali přírodu chemikáliemi, které se do nich lijí. Akce se povedla hlavně díky našim partnerům jako je O2, který nám také zajistil i posílení signálu v celém areálu.”

O2 Guru a Nadace O2 přivezli stánek plný udržitelné zábavy

Návštěvníci využili možnost, a do „modrého stanu“ přicházeli v průběhu festivalu Štěrkovna Open Music s taškami plnými vysloužilé elektroniky. Během tří dnů se podařilo vybrat přes 200 kusů telefonů, tabletů, fotoaparátů, nabíječek a mnoho dalších „vykopávek“. Každý kus jsme jim měnili za 500 Kč do O2 Prodejny.

Kdo dorazil na náš stánek, mohl si také zkusit poznat stromy podle jejich plodů a listů. Na čas si složit rozsekaný kmen stromu a děti na chvíli zabavit stromečkovým pexesem. Soutěžilo se o dárkové balíčky od Nadace O2 – v aplikaci Moje O2 stačilo hlasovato příjemci grantu Sázej stromy.cz 2023 a na tři vylosované čekala výhra. Celkově 12 výherců si odneslo z O2 stanu nové tablety, sluchátka O2 pods, O2 pods+ a další dárky.        

„Mile nás překvapilo, jak se děti rády zapojovaly do „stromečkových“ aktivit a společně s dospělými se snažily podle listů uhodnout správný strom. Nad očekávání se také podařilo vysbírat velké množství starého elektrozařízení, které nyní předáváme k ekologické recyklaci firmě Rema Systém a.s,” uvedla Dominika Herdová, manažerka Nadace O2.

“Děkujeme všem, kteří se u nás zastavili a věříme, že jsme předali udržitelnost zábavnou formou,“ dodala.

Projekt Sázej stromy.cz je už v Hlučíně známý. Společně jsme sázeli na Dětském Ranči Hlučín nebo v MŠ Hlučín Severní.

Festival naplno

Pod hlučínským nebem vystoupil například Mirai, Mig 21, Xindl X, Tata Bojs, Lucie nebo Chinaski. A díky posílenému signálu O2 si mohli návštěvníci festivalu vychutnat plnohodnotný internet. Mnozí toho využili a vyzkoušeli přímo na místě Data naplno. Své zážitky tak mohli sdílet bez omezení například prostřednictvím sociálních sítí svým blízkým.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Technologie slouží nejen lidem, ale také přírodě: O2 darovalo SIM karty na ochranu života mladých srnčat
Nahoru