eTržby snadno, spolehlivě a bez zvýšení nákladů, to je O2 eKasa

Elektronická evidence tržeb je pro mnohé žívnostníky strašákem a to především kvůli dalším nákladům, které do jejich podnikání přivede. O2 přichází s řešením, které ovšem živnostníky vůbec nic stát nemusí a přinese jim další výhody při obsluze zákazníků.

Nové řešení pokladny O2 eKasa je připraveno splnit veškerá nároky na takzvanou elektronickou evidenci tržeb, kterou stát propaguje pod označením eTržby. Novinka je kompletní řešení, které zaručuje, že se podnikatelé nebudou muset o nic dalšího starat. Součástí řešení eKasa je totiž jak samotná elektornická pokladna s dotykovým displejem, tak speciální aplikace, tiskárna a zabudovaný modul se SIM, který bude zajišťovat onu povinnou komunikaci se servery Finanční správy. Na SIM se ovšem kasa spoléhat nemusí, připojení může fungovat i přes wi-fi a pro provozování kasy tak není potřeba internet od O2.

Novinka staví na aplikaci, kterou v rámci chorvatské povinnosti elektronické evidence tržeb používá přes 30 000 obchodníků. Velkou výhodou je, že eKasa vůbec nemusí zvyšovat náklady živnostníka na podnikání.

Jak je to možné? Inu, celé řešení stojí 4 995 korun bez DPH, tedy o pět korun méně, než jaká je výše slevy na dani, kterou stát v rámci zavedení EET živnostníkům garantoval. Měsíční poplatek za kompletní provoz eKasy je pak 499 korun bez DPH, zahrnuty v tom jsou pravidelné aktualizace systému, zálohování dat a nepřetržitá zákaznická podpora. Nezdá se vám, že 499 korun je částka, která by nezvyšovala náklady. Inu, my ji totiž živnostníkům začneme účtovat až ve chvíli, kdy pro ně vstoupí Zákon o evidenci tržeb v platnost.

Hotely a restaurace tak za provoz eKasy nebudou nic platit do 1. 12. 2016, obchodníci (maloobchod i velkoobchod) budou mít provoz zdarma do 1. 3. 2017 a ostatní živnosti do 1. 3. 2018. A i pak bude existovat způsob, jak za provoz eKasy nic neplatit. Podnikatelé totiž získají možnost uzavřít prostřednictvím O2 smlouvu o akceptaci platebních karet a pokud jejich obrat dosáhne 100 tisíc korun měsíčně, budou mít O2 eKasu zdarma. Při obratu nad 50 tisíc korun bude měsíční paušál poloviční. Pokud by náhodou došlo k tomu, že by zákon nakonec byl zrušen a v platnost nevstoupil, obchodníkům garantujeme zpětný odkup zařízení, takže nepůjde o zbytečnou investici.

„Kombinace pokladního systému a platebních transakcí nám umožňuje uvést na trh inovativní obchodní model, ve kterém podnikatelé, kteří systém O2 eKasa aktivně používají a dosahují určitého obratu, nemají s provozem systému žádné náklady. eKasa je finančně nezatěžuje, naopak jim peníze vydělává,“ shrnuje výhody řešení náš generální ředitel Tomáš Budník.

Co ještě dodat? Snad jen to, že naše řešení je ještě před nasazením do provozu dostatečně prověřené. Otestoval jej Svaz účetních ČR a ten garantuje jeho korektnost v účetní a daňové oblasti.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek eTržby snadno, spolehlivě a bez zvýšení nákladů, to je O2 eKasa
Nahoru