Technologie pro každého. Smartphone BlindShell pro nevidomé pořídíte jedině u O2

Lajkovat příspěvky na Facebooku, psát si s rodinou na WhatsAppu nebo si jen zahrát nějaké online hry, to vše umí chytrý telefon BlindShell, který je speciálně vyvinutý pro nevidomé či slabozraké lidi. Přináší možnosti ponořit se do online světa také těm, kteří čelí těžkostem se zrakem. Může být také skvělým dárkem pro vaše nejbližší.

Pro 74 000 nevidomých a zrakově znevýhodněných v České republice je tu BlindShell, mobilní telefon, který napomůže zrakovou bariéru překonat. Je vyvinutý speciálně s ohledem na potřeby nevidomých a slabozrakých a také proto se stává se jednou z inovací, která výrazně zjednodušuje jejich život. I nevidomí totiž chtějí brouzdat na internetu a využívat sociální sítě.

Nadace O2 dlouhodobě podporuje osoby se zrakovým znevýhodněním. Telefon BlindShell proto pořídíte u O2 jako jediného operátora v ČR. Koukněte na kompletní nabídku na e-shopu O2 a vsaďte na kompromis mezi seniorským telefonem a smartphonem.

Funkce pro nevidomé a slabozraké

Smartphone BlindShell vznikl s cílem poskytnout snadno ovladatelný nástroj pro nevidomé a slabozraké. Jeho design a funkce jsou pečlivě navrženy tak, aby zpřístupnily digitální svět i těm, kteří jsou zrakově handicapovaní.

Model BlindShell Classic 2 disponuje hmatnou klávesnicí a hlasitým reproduktorem. Umožňuje totiž ovládání hlasem s plným ozvučením. Všechny vzpomínky si můžete uchovat díky 13 MPx fotoaparátu. Ten umí také nahlas popsat prostředí, ve kterém se nacházíte. Telefon zároveň pomůže rozpoznávat barvy a procenty vyjádřit intenzitu světla. Tuto funkci lze například využít k ujištění, jestli jsou doma všechna světla zhasnutá.

Stáhnete do něj několik aplikací jako je třeba YouTube, WhatsApp, Facebook Messenger, a hlavně internetový prohlížeč. Podrobný katalog aplikací najdete na webu blindshell.cz, který se stále rozšiřuje.

Operátor O2 vytváří technologické prostředí, které je přístupné pro všechny. Každý by měl mít možnost plně využívat digitálního světa bez ohledu na jakékoliv fyzické omezení.

Sebevědomě v kyberprostoru: Vzdělávací webinář nejen pro zrakově postižené

Nezáleží, jestli jste mladí, staří či zdravotně postižení. Podvodníci v online světě číhají na všechny z nás. Falešné zprávy, totiž mohou poslat i do telefonu zrakově postiženého člověka a ten se může nachystat stejně jako všichni ostatní. Proto Nadace O2 v rámci svého programu Týdne pro digitální Česko pořádala vzdělávací webinář. Dvojice školitelů Kudrna Sobková povídali o tom, jak bezpečně využívat digitální technologie a plně tak využít jejich potenciál i v případě, kdy jste vy nebo někdo z vašich blízkých zrakově hendikepovaný.

Záznam z webináře si můžete pustit na YouTube. Mějte na paměti, že hackeři nedělají rozdíly.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Operátor O2 patří mezi TOP 10 % společností v oblasti udržitelnosti na světě
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru