Nadace O2 se pustila do boje proti bodyshamingu. Kritizování vzhledu je problém

Dítě se na sociálních sítích může potkat nejen s hezkými a inspirativními věcmi. Může na ně číhat i spousta nástrah. Nadace O2 se proto pouští do boje s dalším strašákem online světa. Na mušku si tentokrát bere bodyshaming a kyberšikanu.

„S tímhle ksichtem se nebojíš jít mezi lidi?” nebo „To seš tu jen v plavkách, fuj?”

Takové, a někdy ještě mnohem horší zprávy mohou pípnout i na telefonu vašeho dítěte. Může klidně sedět vedle vás na gauči s telefonem v ruce a vy o situaci a pocitech, které právě prožívá, nemusíte nic tušit.

S kritizováním a hanobením vzhledu i těla, takzvaným bodyshamingem, se v různých formách setkal asi každý z nás. A především v anonymním online světě to může být problém, který může vyústit i v psychické problémy nebo poruchy příjmu potravy.

O2 společně s Univerzitou Palackého v Olomouci letos v červnu publikovalo výsledky výzkumu Děti a kult krásy v online světě, kterého se zúčastnilo téměř 10 tisíc dětí a dospívajících ve věku 10 až 17 let. Na výsledky výzkumu nyní navazuje prostřednictvím právě spuštěné kampaně Nadace O2. Ta si dala za cíl seznámit rodiče i širokou veřejnost s problémy, kterým mohou děti nejen na internetu čelit. A kam až střet s bodyshamingem může vést.

Pojďme si společně ukázat, jak společně bojovat. Vše potřebné naleznete na portále bezpecnevsiti.cz. S partnery jako je Loono a Linka bezpečí, z.s. nadace vytvořila unikátní obsah, který celou oblast zdraví v online světě pokrývá.

 

Související článek Bodyshaming? Každé druhé dítě není spokojené se vzhledem. A nese to následky
Nahoru