Jak se připravit na první školní den? Nezapomeňte na bačkory ani svačinu

Rodiče, stejně jako děti, již odpočítávají dny do začátku školního roku. Ať už jde váš potomek do třetí třídy nebo ještě školky, přemýšlíte, jak ho co nejlépe vybavit. A na co hlavně nezapomenout. Prvního září je už za rohem, odškrtejte si proto všechny povinnosti, ať máte začátek školy co nejpohodlnější.

Klasická výbava netradičně

Penál, aktovka, pastelky, sešity a možná rovnou učebnice. To je běžná výbava všech školáků, bez kterých se zkrátka neobejdou. Na co se ovšem dá zapomenout poměrně snadno je výbava na svačinu – sáček, krabička a lahev.

Přiznejme si, že tyhle věci mohou velmi snadno zůstat na dně batohů. A po dvou měsících zapomnění už nemusí být plesnivé krabičky úplně použitelné. Zkuste proto vyměnit papírové ubrousky a plastové pytlíky za variantu šetrnější k přírodě. Na internetu můžete najít třeba spoustu stylových povoskovaných pláten na svačinky, které jsou nejen roztomilé, ale i antibakteriální. Více o tom, jak žít stylově a udržitelně se můžete dočíst v našem článku.

Zůstat vždy v kontaktu

Pustit své dítě pryč z domova může být někdy náročné. Je proto dobré mít s ním vždy možnost se spojit. Zatelefonovat, poslat SMS zprávu nebo si udělat videohovor a chatovat. Jak ale vybrat ten správný tarif? Odpovědí může být Můj první tarif od operátora O2, který nyní navíc navýšil datový objem z 1 na 3 GB dat.

Za 299 korun měsíčně má dítě do 26 let kromě zmiňovaných dat i 120 minut do všech sítí a neomezené SMS zprávy do O2. Zůstaňte se svou rodinou vždy v kontaktu.

Cítit se dobře a pohodlně

Tak, výbavu máme. Možnost spojit se s dítětem taky. A teď přichází na řadu možná ta nejdůležitější věc – výběr správného oblečení a obuvi. V první řadě je důležité, aby se každý školák i předškolák cítil dobře a pohodlně. Správné oblečení totiž dokáže zvýšit sebevědomí a naopak redukovat nervozitu i strach.

Můžete třeba nechat dítě si vybrat bačkůrky podle vlastního uvážení, dodáte mu tím odvahy a upevníte důvěru. Nenechávejte ale výběr na poslední chvíli, přemýšlet nad správným outfitem můžete společně s dítětem už nyní!

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Podnikáte? Zapojte se do projektu Odvaha za milion a ulovte si pro svůj byznys finance na reklamu, služby od O2 nebo třeba odborný mentoring
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru