Jaké aplikace nesmí chybět v telefonu zkušeného cestovatele?

Vyrážíte na dovolenou a přemýšlíte, jak si co nejlépe zabalit? A co hlavně nezapomenout? Perfektním spolucestovatelem, který vám může dovolenou zpříjemnit, je telefon. A aplikace v něm stažené. Připravte se na cestu a stáhněte si ty nejdůležitější appky.

Abyste se nikdy neztratili

Kudy, kam? Navigačních aplikací je vícero a dokážou každému cestovateli nebo poutníkovi ulehčit plánování trasy. Oblíbenou aplikací je Google Maps, která může ukazovat i veřejnou dopravu. Cesta autobusem nebo tramvají v zahraničí vás tak nemusí děsit. Nemůžete se dovolené dočkat? V Google Maps si můžete přidávat srdíčka, hvězdičky nebo vlaječky na místa, která chcete na své cestě navštívit.

Další možností jsou Mapy.cz. Velkou výhodou této aplikace je možnost stažení offline map celého světa. Takže navigace pofrčí i bez internetového připojení. A to se v zahraničí může hodit!

Abyste se domluvili

Hello. Buenos días. Gutten Tag. Bonjour. Vyrazit za hranice domova si vždy žádá určitou dávku odvahy. A to především v moment, kdy si úplně netykáte s jazykem dané země. Užitečným rádcem a pomocníkem vám může být aplikace Překladač Google, která nabízí desítky jazyků. Nejenže vám přeloží texty, užitečný je i překlad z fotografie nebo mluveného slova.

Cesta do zahraničí může být i motivací se nový jazyk začít učit, nebo si ho oprášit. K tomu slouží oblíbená aplikace Duolingo, díky které si hravým způsobem projdete tematické okruhy slovíček a gramatiky. Učení tak nikdy nebylo zábavnější.

Abyste vždy měli přehled o svých datech

Kouknout se na předpověď počasí, poslat kamarádovi fotku nebo si přečíst zprávy. To jsou běžné činnosti, které by ale bez internetového připojení nefungovaly. Pokud vyjíždíte po okolních státech, nemusíte se drahých dat bát. Mobilní data, která máte ve svém tarifu, můžetebez starostí čerpat i v zóně EU. Než vyrazíte do ciziny, vždy se podívejte na podmínky roamingu v dané zemi. Více o roamingu se dočtete na stránkách o2.cz/roaming.  

Užitečná je aplikace Moje O2. Díky ní má zákazník operátora O2 po ruce vždy přehled prosurfovaných dat.

Abyste se nenudili

Nemáte v průběhu roku čas ani chuť si číst? Pak je dovolená ideální období, kdy se pustit do nějaké poutavé kriminálky nebo oddychové romantiky. Ale nebojte, nemusíte do kufru nebo batohu rvát těžké knihy, které zabírají mnoho místa. Stačí jedna aplikace – O2 Knihovna. V ní najdete více než 30 tisíc e-knih, 5 500 audioknih, a dokonce i více než 200 e-magazínů.  Vybere si tak skutečně každý. Kterou knižní novinku na cestu si přibalíte?  

Související článek Dlouho očekávaný román je tu. Oceňovaná spisovatelka vydává přelomovou knihu 
Nahoru