Proskočte časem do roku 1989. Čeká vás procházka, herci i odměny

Asi každý z nás zná klasickou průpovídku „To tenkrát byla jiná doba,“ nebo „No to já, když jsem byl mladší…“. Ano, každý zažil v průběhu života něco neopakovatelného. Jedinečného a fascinujícího. Něco, co by chtěl přiblížit třeba svým dětem. A tuto neděli máte jedinečnou příležitost přenést se o více než třicet let zpátky v čase. Jste připraveni?

Nachystejte si teplé oblečení, nabijte telefon a pokud ještě nemáte aplikaci Skryté příběhy, stáhněte si ji. Geolokační venkovní hra Havlova řeč totiž tuto neděli 21. listopadu 2021 ožije i v reálném světě. Připravte se, protože se propadnete hlubinami času o 32 let nazpátek.

Do úterý 21. listopadu 1989.

Ve stopách Václava Havla po Praze

Probíhá revoluce, která později přijme přívlastek Sametová. K definitivnímu rozpadu režimu přispěje i projev dramatika a disidenta Václava Havla, který právě 21. listopadu 1989 pronáší svůj nyní již legendární projev z balkonu Melantrichu na Václavském náměstí. Ale i vůdčí osobnost někdy potřebuje pomoci.

Vydejte se po stopách našeho prvního českého prezidenta, který by letos oslavil 85. narozeniny a od jehož smrti v prosinci uplyne již deset let. Co vás čeká? Díky aplikaci Skryté příběhy se můžete zúčastnit pražské trasy Havlova řeč, která bude obohacená o kostýmované postavy, které na vás budu čekat na jednotlivých stanovištích. Geolokační hra tak nabude nových rozměrů.

Kdy a kde?

Začátek sehrávky je stanoven na neděli 21. listopadu u Tančícího domu na Rašínově nábřeží v Praze a startuje se od 14 do 14:30. Trasa vede po nábřeží k Národnímu divadlu a končí uprostřed Václavského náměstí. Půjde se v každém počasí, takže si nezapomeňte čepici a kuráž. Cesta je vytyčena na dva kilometry, během kterých budete muset vyřešit úkoly a pomoci Václavu Havlovi s jeho projevem.

Drobnou odměnu na památku dostane každý hráč, a navíc proběhne i slosování o další ceny. Můžete tak vyhrát powerbanku Skrytých příběhů, tričko nebo hrneček s Václavem Havlem. Odvážíte se ponořit do minulosti a splníte vzdělávací i zábavné úkoly? Pokud se chcete geolokační hry zúčastnit, musíte se registrovat. Více informací o aplikaci Skryté příběhy i speciální geolokační sehrávce se dozvíte na webových stránkách.

Trasa vznikla díky podpoře projektu Svoboda není samozřejmost, v rámci kterého operátor O2 pravidelně připomíná důležitost boje za svobodu a demokracii.

Jiří Řezáč Autor článku
Jiří Řezáč
Společně s O2 Guru Ambasadory realizuje všechny O2 eventy a roadshow po celé republice. Nejčastěji na akce táhne za svým autem O2 Guru karavan, se kterým již za ty roky najezdil tisíce kilometrů – a to bez nehod. Jirka je ve firmě již od začátku Eurotelu a zažil zrod všech technologií, produktů a řešení. Baví ho všechny technologické novinky, wearables i chytrá domácnost. Vždyť na O2 Smart Boxu a jeho řešení chytré domácnosti má zařízený celý dům, od zabezpečení až po ovládání topení. Vzhledem k jeho zkušenostem se na něj často ostatní kolegové obrací o radu, a to jak trenéři, tak i třeba call centra. Jirka vždy rád pomůže a poradí, protože šířit dobré jméno O2 Guru a pomáhat ostatním ho prostě baví.
Související článek Konec nudným procházkám. S aplikací Skryté příběhy se vydáte třeba po stopách Václava Havla
Nahoru