Zpátky do školních lavic: s aplikacemi a telefonem může jít učení samo 

Začátek školního roku je na spadnutí. Děti si už možná chystají aktovky a rodiče přemýšlí, co všechno musí dětem před 1. zářím pořídit. Kromě bačkor, sešitů a pastelek už téměř každé dítě vyráží do školy i s telefonem. Jaké užitečné aplikace si do telefonu stáhnout? A co telefony?  

Škola, obzvláště pak její první dny, mohou být pro rodiče i děti stresující. O2 se proto rozhodlo udělat pro své zákazníky speciální slevovou nabídku, která může skok do školních lavic zpříjemnit. Od 25. 8. do 7. 9. můžou zákazníci v aplikaci Moje O2, konkrétně v O2 Radostech, najít slevové kódy na oblíbené značky telefonů. Sleva je až 4 000 korun.  

Ceny klesají u modelů značek Samsung, iPhone, vivo, Motorola i Xiaomi! Vybrat si můžete například oblíbený Samsung Galaxy A33, kdy cena po slevě stojí 6 989 korun. O čtyři tisíce levněji si nyní můžete pořídit i Samsung Galaxy S22, S22 Ultra i speciální edici Samsung Galaxy S22 O2 TV Sport, která po slevě vyjde na sympatických 17 989 korun.  

Pokud jste „jablíčkář“ určitě vám udělá radost sleva na iPhone 13 a iPhone 13 mini. Například iPhone 13 256 GB po slevě stojí 22 489 korun, iPhone 13 mini 256 GB vyjde na 20 489 korun.  

Stranou nezůstaly ani ostatní značky telefonů – ceny klesají třeba i u Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G, vivo V23 nebo Motorola Moto G62. Nepropásněte slevové tornádo, kvalitními telefony můžete potěšit nejen své děti ale odměnit i sami sebe. Kompletní nabídku najdete na stránkách o2.cz/specialni-nabidka.

Jaké aplikace pomůžou s učením i koncentrací?

Telefony mohou kromě zábavy nabídnout i širokou paletu praktického využití. Stačí si jen stáhnout ty správné aplikace. Pojďme si představit naše tři tipy.  

  1. Duolingo – klasická aplikace, která nezklame   

Ať už přemýšlíte nad tím, že se začnete učit nový jazyk, nebo si chcete jen oprášit gramatiku, aplikace Duolingo vám bude dělat perfektního společníka. Roztomile graficky zpracovaná appka svého uživatele zábavnou formou provede někdy komplikovaným světem cizích slovíček a gramatiky.

Duolingu je jasným příkladem, že i pár minut procvičování denně stačí k zdokonalení jazykové výbavy. Aplikace je oblíbená nejen u mladé generace, rychlá forma učení oslovila i dospělé po celém světe.   

  1. Forest – zatočí s prokrastinací  

Prokrastinace je nešvar, který je těžké odbourat. Obzvlášť pak, kdy při učení nebo pracování máme na stole položený telefon. Sem tam bliknou upozornění a pár minut na internetu přece nenapáchá žádné škody. Ale z chvilky se velmi jednoduše můžou stát desítky minut promrhaného času.  

Proti prokrastinace a špatnému soustředění se rozhodla bojovat aplikace Forest, a to skutečně skvělým, roztomilým a hravým způsobem. Jednoduše sázíte stromy. Před zahájením práce si nastavíte, jak dlouho se chcete soustředit. Po stanovenou dobu v aplikaci roste strom a můžete vidět odpočet, kolik času na práci vám zbývá. Pokud ale nevydržíte a telefon začnete používat, strom uschne. Jednoduché, účinné, a především skutečně motivující. Aplikace pro iPhony je ale zpoplatněna. 

  1. Úkoly a to do listy 

Nejen začátek školního roku přináší řadu úkolů. Zahoďte papírové úkolníčky a bločky, využijte aplikaci na psaní všech připomínek, poznámek i myšlenek. Jednoduchými ale účinnými aplikacemi je Microsoft to do pro applisty nebo Úkoly pro fanoušky androidu. Nejenže budete mít vše v jedné aplikaci, ale navíc tím můžete ušetřit papír a tím i přírodu.  

     

Související článek Novinka: Limitovaná edice Galaxy S22 O2 TV Sport nadchne nejen fanoušky sportu
Nahoru