Spěcháte do školy nebo do práce? K relaxaci postačí i pár minut dobré audioknihy

Létu již odzvonilo, naopak ve školách již začal zvonek znít. Stres, spěch, cesty tam a zpět. V oku hurikánu každodenních povinností je však klid. K duševnímu odpočinku postačí chvilka poslechu dobrého příběhu, který vám padne přesně do oka. Jak zmíněného hurikánu, tak i vkusu. K naladění vnitřní pohody je k dispozici O2 Knihovna, která nabízí audioknihy všech žánrů.

Plná ulička autobusu a řidič troubící na auto před ním. Hlouček překřikujících se školáků. Povzdech, přišel čas sluchátek. Všechny písničky jsou ale už ohrané. Nastal správný moment na audioknihu. Kterou si vybrat?

Kočka a město – hluboký nádech uprostřed velkoměsta 

Přeplněné ulice Tokia, lidé spěchající na jednu i druhou stranu. A uprostřed všech „lidsky lidských“ příběhů – kočka. Spisovatel Nick Bradley představil svou prvotinu, ve které líbivým způsobem vypráví navzájem propletené životy obyvatel hlavního města Japonska. Tatér milující svou práci, americká japanoložka, bezdomovec truchlící pro svou rodinu nebo osamělý taxikář. A mezi nimi se proplétá kočka, která mění životy.

Kočka a město je odpočinková audiokniha složená z krátkých kapitol, které popisují lidské životy se všemi jeho strastmi i radostmi. Ať už jedete do práce, dobíháte autobus nebo popíjíte čaj, může i vás kočka doprovázet na každém kroku.

Forrest Gump – vzpomínka na autora

V září uplynul rok, co zemřel americký spisovatel Winston Groom, který světu představil Forresta Gumpa. Muže s nízkým intelektem, ale ohromným srdcem, jehož příběh dokáže dohnat k slzám smutku i radosti. Hned první věty románu vypovídají za vše. „Jedno vám tedy povim, bejt idiot neni žádnej med. Lidi se vám akorát smějou a nemaj s váma trpělivost a chovaj se hnusně.“

Audiokniha Forrest Gump vypráví nezkrácený příběh velkého odhodlání postavit se vlastním i cizím pochybám a nepřízni osudu s nadhledem i humorem. Na cestách vás bude audioknihou provázet příjemný hlas Jana Hartla, který převypráví někdy nelehký život mladého Američana.

Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le – někdy to tak prostě je

Když vám motivační a sebe-rozvojové knihy nepomáhají, přichází na řadu naprostý opak. Polili jste si jedinou čistou košili kafem, ujel vám spoj do práce nebo máte prostě den blbec? Nevadí, to je přeci jedno! Základem je nesnažit se. Takovouto životní filozofii popisuje autor knihy Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Mark Manson.

Jak se dneska máš? Dobře a co ty? Také odpovídáte naučenou frází a tvrdíte, že je vám skvěle, přestože vám soused přejel nohu a při snídani vyhořel toustovač? Audiokniha Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le vás naučí, že život jednoduše není fér. Mark Manson bude vaším průvodcem, když jde život zkrátka do háje a cítíte se pod psa.

Jak se říká sto lidí, sto chutí. Ani jedna ze zmíněných audioknih vám nepadla do oka? Nevadí, v O2 Knihovně najdete tisíce titulů, mezi nimiž si určitě vyberete tu svou.

Knihy pro všechny

Nemusíte být zákazníky O2, abyste měli přístup do O2 Knihovny. Všechny tituly si může jednoduše stáhnout kdokoliv a navíc může využít pestrou škálu platebních metod. Za e-knihy či audioknihy je možné zaplatit přes Apple Pay, Google Pay, online kartou či přes fakturu (pokud máte telefonní číslo u operátora O2).

Knihu pak můžete číst nebo poslouchat přímo v mobilní aplikaci O2 Knihovna, nebo si ji jednoduše na jeden klik poslat do vaší čtečky.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Mobilní aplikace z vás dokážou vytáhnout tisíce korun. Vlastně za nic
Nahoru