Dejte kopačky nevkusným srdíčkům a plyšovým medvědům. Co dělá Valentýn skutečně romantickým? 

Stejně jako je prosinec jasně definován Vánoci, únor se jednoznačně nese na vlně romantiky. I když nemusíte být fanoušek jednoho z nejkomerčnějších svátků, Valentýn vás stejně nemine. Jestli máte plné zuby srdíček, růží a levných čokolád, zkuste pro změnu něco nového. Jak ale připravit Valentýn, na který drahá polovička jen tak nezapomene? 

Dejte letos kopačky nevkusným laciným dárkům, protože jediné skutečné je to, co cítíte. Emoce jsou základem romantiky. A romantika je důvodem, proč 14. února lidé stojí fronty před květinářstvím. Květiny časem uschnou a čokoláda se sní. Co ale vydrží, jsou vzpomínky a emoce. Ty z paměti jen tak nezmizí. Uspořádejte proto pro svou lásku den, na který jen tak nezapomene. S romantickou atmosférou může pomoci i O2 Knihovna.   

Aby byl svátek všech zamilovaných skutečně láskyplný, musíte dobře promyslet takzvané tři „Pé“ – prostírání, prostředí a program.  

První „P“ – prostírání  

Přestože se může zdát, že Valentýn je až za dlouho, nenechávejte přípravu na poslední chvíli. Protože jen samotné vymýšlení romantického večera dá zabrat. Jak se říká, láska prochází žaludkem, a my s tím jednoznačně souhlasíme. Co vaše drahá polovička miluje? Snídani do postele, pozdní oběd nebo snad večeři při svíčkách? A co je nejoblíbenější jídlo?  

Snad každý ocení, když se ten druhý skutečně snaží. Oslňte proto svou milovanou či milovaného jídlem, které sami připravíte. Nemusí být dokonalé, ale samotná snaha vypovídá o tom, jak moc chcete o druhého pečovat. Jste v kuchyni nejistí nebo nevíte, co uvařit? Pravou rukou a vaším sous chefem za kuchyňskou linkou může být některá z kuchařek v O2 Knihovně. Pokud preferujete odlehčené pokrmy ze surovin, které běžně najdete i u vás doma, doporučujeme e-knihu Jíme zdravě ze spíže. Pokud se na Valentýna chcete přenést do zahraničí, první volbou je e-kniha Těstoviny, která přináší recepty na domácí pastu.   

Druhé „P“ – prostředí  

Asi není potřeba říkat, že uklizené příjemné prostředí je půlka úspěchu. I jen pouhé načechrání polštářů, zapálení svíček a vyluxování drobků udělá hodně. Máte uklizeno, ale pořád nedokážete nastolit takovou tu příjemnou atmosféru, kterou znáte z filmů? Zkuste do pozadí zapnout romantickou nenucenou hudbu, která Valentýnu dodá šmrnc.  

Chcete být extrémní romantici? Vytvořte speciální playlist, který zahrnuje vaše oblíbené písničky. Pokud se tímto detailem nechcete zdržovat, například na platformách Youtube či Spotify jsou mixy písniček již přichystané.    

Třetí „P“ – program  

Po dobrém jídle je na řadě zábava. Romantika jako vystřižená z filmu začíná společným předčítáním. Pohodlný gauč, teplá deka, víno a společné čtení. To je v dnešní rychlé době skutečná rarita, která se člověku zaryje do paměti.

Co ale číst? Od začátku měsíce do 22. února je v O2 Knihovně sleva na vybrané tituly, například na e-knihy Kavárna v Kodani, Ne tak úplně soukromé e-maily Coco Pinchardové, Rande na balkoně či Láska v závějích.  

E-kniha je zároveň dárek, který se jen tak neztratí. Všechny zlevněné tituly najdete v O2 Knihovně v kategorii slevy. Užijte si únor, měsíc lásky, naplno a zažijte romantické chvíle společně s hrdiny zamilovaných příběhů.     

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Letní čtení s O2 Knihovnou: Oblíbenost e-knih během pěti let vzrostla o 244 %, vyberte si tu svoji
Nahoru