Konec nudným procházkám. S aplikací Skryté příběhy se vydáte třeba po stopách Václava Havla

Znáte to. Chtěli byste se projít a provětrat, ale všechny cíle cesty jsou již okoukané. Tam už jsme byli, tamhle se mi zrovna nechce jít nebo to není vůbec zajímavé. A děti? Těm se už tuplem nechce. Ale co kdyby existovala aplikace, která zábavným způsobem propojí vycházku s poznáváním? Bingo. Stáhněte si Skryté příběhy.

Geolokační venkovní hra je pro všechny nehledě na věk. Jediné, co potřebujete, je telefon. Naučně zábavné trasy jsou rozházené po celé České republice a sledují příběhy například Elišky Přemyslovny, husitského vůdce Jana Žižky, režiséra Karla Smyczeka či Václava Havla.

Právě první československý prezident by letos oslavil své 85. narozeniny a zároveň to v prosinci bude již deset let, kdy tento inspirativní muž odešel. Václav Havel se tak stal ústřední osobou, které bude věnována většina podzimních aktivit projektu Svoboda není samozřejmost s podtitulem Cesty za svobodou s Václavem Havlem.

Projekt O2 tak navázal spolupráci právě s aplikací Skryté příběhy. A výsledek? Několik nových tras zaměřených na život Václava Havla, které v sobě ukrývají zastávky s úkoly.

Díky naučné hře Havlova řeč se můžete ocitnout na nejznámější demonstraci na Václavském náměstí v roce 1989 nebo se s československým prezidentem potkat v Plzni, kde vás trasa Vězeň Havel provede útrapami vězení. Pomůžete Václavu Havlovi pronést jeho revoluční projev? Poradíte, jak ve zdraví přežít pobyt ve vězení?

Všechny trasy rafinovaným způsobem kombinují příjemné procházky, zajímavé informace a interaktivní úkoly. Stačí přijít na první bod cesty a můžete vyrazit za dobrodružstvím. Takže nabít telefon, nazout boty, vybrat trasu a hurá na výlet!

Svoboda není samozřejmost je dlouhodobý projekt O2, který připomíná důležitost boje za svobodu a demokracii. Cílem projektu je mluvit o důležitých společenských tématech i přiblížit všem generacím klíčové historické okamžiky.

Jiří Řezáč Autor článku
Jiří Řezáč
Společně s O2 Guru Ambasadory realizuje všechny O2 eventy a roadshow po celé republice. Nejčastěji na akce táhne za svým autem O2 Guru karavan, se kterým již za ty roky najezdil tisíce kilometrů – a to bez nehod. Jirka je ve firmě již od začátku Eurotelu a zažil zrod všech technologií, produktů a řešení. Baví ho všechny technologické novinky, wearables i chytrá domácnost. Vždyť na O2 Smart Boxu a jeho řešení chytré domácnosti má zařízený celý dům, od zabezpečení až po ovládání topení. Vzhledem k jeho zkušenostem se na něj často ostatní kolegové obrací o radu, a to jak trenéři, tak i třeba call centra. Jirka vždy rád pomůže a poradí, protože šířit dobré jméno O2 Guru a pomáhat ostatním ho prostě baví.
Související článek Malými krůčky k udržitelnějšímu světu: Jak na správnou recyklaci?
Nahoru