Zchlaďte se s O2 Knihovnou u severských detektivek

Léto je v plném proudu. Pokud jste fanoušci knížek, tak už máte určitě jeden, dva tituly za sebou. Někdo tvrdí, že o prázdninách se má číst odlehčená četba. Není, ale právě teď ta správná doba se začíst do kapitol nad kterými musíte pořádně zapojit mozkové závity? Co se v tropických dnech trochu zchladit u severských detektivek?

Stezka mrtvých

Zkuste třeba Stezku mrtvých. Během rituálu zasvěcování do dospělosti zmizí patnáctiletý chlapec a zanedlouho se ukáže, že není jediným pohřešovaným. Proč všichni mlčí? Co skrývá tajemný les? Kdo používá Stezku mrtvých, po níž se za starých časů chodívalo k obětnímu dubu? Najdou se ve Hvalsø i dnes vyznavači dávné severské víry, kteří bohům přinášejí oběti?

Pátrání po pohřešovaném chlapci se pro Louise Rickovou stává nepříjemně osobním. Stopy totiž vedou na panské sídlo, kam se provdala Louisina nejlepší kamarádka Camilla a i ona má stejně jako Louise patnáctiletého syna. Vyšetřování odhalí temné stránky rádoby malebného dánského venkova, kde každý na každého něco ví a nebojí se toho využít.

Louise opět musí čelit vlastní minulosti a čas navíc běží zběsilým tempem. Podaří se chlapce najít včas? Více se o knížce dočtete pod tímto odkazem.

 

Odložené případy

Začíst se můžete i do Odložených případů. Dva zločiny, které spolu zdánlivě nesouvisí. Druhý, samostatný díl oceňované série Odložené případy, inspirované skutečnými událostmi z okolí Malmö a Österlenu. Ráno na Velký pátek je u majáku ve Stenshuvudu nalezena mrtvola kontroverzní malířky.

V její blízkosti objeví policie také zvláštní druh hlíny, který se před patnácti lety vyskytl na jiném místě činu, když byl nedaleko Ystadu zavražděn mladý pianista Max Lund. „Superpoldová“ Tess Hjalmarssonová s kolegyní Marií Erlingovou sice při vyšetřování neodkryjí žádné zjevné souvislosti mezi oběťmi, ale v Österlenu tím odstartují řadu dramatických událostí. A jedna matka dvou dětí začne mít podezření, že její manžel není tím, za koho se vydává. Severské krimi kombinující to nejlepší z populárních TV krimi seriálů Most a Zločin. Více se dozvíte zde.

 

Pod hladinou

Přečíst si můžete i severskou krimi z opravdového severu. Loď Avilda pohřešuje dva členy posádky. Lov krabů patří na Aljašce k nejnebezpečnějším povoláním a vrtkavé počasí si na moři každoročně vyžádá desítky životů, ale zmizení Christophera Alcaly a Stuarta Browna je i na aljašské poměry podezřelé.

Bez mrtvol, motivu a důkazů mají však policisté i vyšetřovatelé z úřadu státního návladního svázané ruce, proto do hry znovu vstupuje jejich bývalá kolegyně Kate Shugaková.

Kate se nechává najmout jako pomocná síla na palubu Avildy a vydává se na divokou plavbu, jež ji zavede z přístavu Dutch Harbor do zrádných vod Aleutských ostrovů. Pokud ji nezabije samotný lov a drsné počasí, pak se o to možná postarají členové posádky, kterým by se obzvlášť hodilo, kdyby některá tajemství zůstala hluboko pod hladinou Beringova moře. Více najdete zde.

 

O2 Knihovna je pro všechny

Knížky si může pořídit kdokoliv, aniž by byl klientem O2. O2 Knihovna navíc poskytuje nejširší platební možnosti na trhu. Vybraný titul můžete zaplatit kartou online, přes Apple Pay či Google Pay nebo na fakturu (pro zákazníky, kteří mají telefonní číslo u operátora O2).

Knihy zájemci najdou v aplikaci O2 Knihovna nebo na webu https://www.o2knihovna.cz/.

Tereza Kabešová Autor článku
Tereza Kabešová
Je jedním z O2 Ambasadorů. Radí zaměstnancům i zákazníkům s nastavením služeb. Patří mezi O2 Guru specialisty přes telefony, technologie O2, modemy, set top boxy, O2 Smart Box. V poslední době si velmi užívá i natáčení O2 Guru videí. Ve společnosti už pracuje přes pět let.
Související článek Máme pro vás 100 GB mobilních dat za 300 Kč. Objednávejte do 15. 8.
Nahoru