Dovolená bez starostí: Top aplikace pro pohodové letní cestování

Na letní dovolenou se bezesporu těšíme všichni. Nese však s sebou pár starostí, kvůli kterým si ji nemusíme užít na sto procent. Ať už vaše cesty vedou do zahraničí nebo objevujete krásy Česka, váš telefon vám bude nablízku a připraven pomoci. Připravili jsme pro vás seznam aplikací, které vám pomohou zabalit vše potřebné, připomenou, kdy se namazat opalovacím krémem nebo třeba naplánují vaši cestu zpět na ubytování nebo k vyhlédnuté památce. Zkrátka si díky nim užijete klidné letní dny.

Mám vše sbaleno? Jaké bude počasí? Kde se vykoupat? Stihnu navštívit všechny památky? Naštěstí jsou tady technologie, které dokážou ulehčit naše cesty za odpočinkem. Aplikace, které jsme pro vás připravili, jsou vhodné jak pro iOS, tak pro Android. Většinu z nich můžete používat i offline, a na ty, které vyžadují připojení, můžete využít naše Data naplno, která jsme na léto zdvojnásobili. Využívat je můžete po celé EU a pokud se chystáte i dále nabízíme také výhodné balíčky mimo Evropu

Packpoint

Často se stává, že si už třeba při cestě na dovolenou vzpomeneme, že jsme doma nechali nějakou důležitou věc. Ať už jde o kartáček, pyžamo nebo plyšák bez kterého dítě neusne. Aplikace Packpoint vám pomůže vytvořit seznam věcí k zabalení podle vaší cílové destinace, počasí, délky pobytu a plánovaných aktivit.

Worldee a Withlocals

Aplikace Worldee je cestovatelská platforma, která tě přivede blíž k autentickým zážitkům, propojí tě s komunitou zkušených cestovatelů se stejnou vášní a umožní ti objevovat svět očima místních. Spojuje cestování s cestovní kanceláří a na vlastní pěst. Vybrat si můžete z nespočtu cest po celém světě.

Pokud chcete poznat místní kulturu ještě hlouběji, vyzkoušejte aplikaci Withlocals. Vybrat si můžete z personalizovaných prohlídek v rámci kterých komunikujete přímo s průvodcem, což zaručuje jedinečný a autentický zážitek z místní kultury.

XE Currency Converter a Splitwise

Při cestách do zahraničí je důležité mít přehled o směnných kurzech, a s tím vám pomůže aplikace XE Currency Converter, která umožní rychle a přesně převádět měny, takže budete mít vždy přehled o svých výdajích.

Když cestujete s přáteli nebo rodinou, může být rozdělování společných nákladů náročné. Aplikace Splitwise tento problém elegantně řeší – umožňuje snadno sledovat a rozdělovat výdaje mezi všechny členy skupiny. Ať už jde o společné večeře, ubytování nebo výlety, Splitwise udrží přehled o financích a zajistí, že každý zaplatí spravedlivý podíl.

GetYoutGuide

Pro snadnou rezervaci nejrůznějších aktivit, prohlídek a vstupenek na atrakce po celém světě si stáhněte aplikaci GetYourGuide. Tato aplikace vám umožní naplánovat nezapomenutelné zážitky bez zbytečného stresu.

Swimplaces

V letních horkých dnech není nic lepšího než osvěžující skok do vody. AplikaceSwimplaces vám nabízí přes 2000 míst v Česku, kde se můžete ochladit. V její databázi najdete přírodní i umělé nádrže, rybníky, aquaparky, koupaliště, kryté bazény, řeky, lázně, a dokonce i zaplavené lomy a pískovny.

Meteoradar a UV index now

Program své dovolené určitě chcete přizpůsobit počasí. Byla by škoda naplánovat si jediný výlet právě na den, kdy bude pršet. Aplikace Meteoradar vám přesně ukáže, kdy očekávat déšť.

Naopak slunečné počasí může váš výlet zpříjemnit, ale pozor, abyste se nespálili. Díky aplikaci UV Index Now zjistíte, jak silné je UV záření ve vašem okolí a jaký opalovací krém použít. Aplikace vám dokonce připomene, kdy je čas se znovu namazat.

Komoot a Mapy.cz

Milovníci přírody a outdoorových aktivit jistě ocení aplikaci Komoot. Umožní vám snadno naplánovat trasy pro pěší túry, cyklovýlety nebo běhání, a to s ohledem na terén, délku trasy, náročnosti a vaší osobní preference. Aplikace také nabízí podrobné offline mapy, takže se neztratíte ani mimo dosah signálu.

Pokud hledáte spolehlivého průvodce po Česku i zahraničí, stáhněte si Mapy.cz. Tato aplikace poskytuje detailní mapy, turistické trasy, a dokonce i tipy na výlety a zajímavá místa. Umí také ukládat své oblíbené trasy a využít funkci Stopař, která zaznamenává vaši právě prováděnou aktivitu.

Pohlednice Online

Poslat pohled domů babičce nikdy nevyjde z módy. Už žádné zdlouhavé vybírány pohlednic nebo hledání poštovní schránky po celém městě. S aplikací Pohlednice Online  můžete snadno vytvářet a odesílat pohledy přímo z vašeho telefonu. Vyberte fotografii, přidejte osobní vzkaz a aplikace se postará o tisk a doručení příjemci.

SayHi Translate

Cestování do zemí s neznámým jazykem může být výzvou. Aplikace SayHi usnadňuje komunikaci tím, že nabízí přesné hlasové překlady. Stačí mluvit do telefonu a aplikace okamžitě přeloží vaše slova do vybraného jazyka.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Ochraňte svůj telefon před sluncem! Máme pro vás tipy, jak zabránit přehřívání
Nahoru