AI na dosah ruky? Nový Samsung Galaxy S24 posouvá hranice umělé inteligence

Samsung posouvá hranici technologií zase o kus dál. Na svět přišly nové vlajkové lodě jihokorejské značky – Samsung Galaxy S24, S24+ a S24 Ultra. Jejich nová funkce GALAXY AI je navržená tak, aby ulehčila každodenní život všem. Například zařídí komunikaci „bez bariér“, ulehčí úpravu fotek nebo umožní překlad hovoru v reálném čase. Přinášíme vám další tipy, jak AI v nových našlapaných smartphonech využít. Tyto novinky si můžete už nyní výhodně objednat v e-shopu O2.

Spekulace jsou potvrzeny – s kůží na trh vyráží nový smartphone Samsung Galaxy S24 následovaný o něco výkonnějším modelem Galaxy S24+ a „hlavou rodiny“ nadupaným Galaxy S24 Ultra. Všechny tři modely mají displej Dynamic AMOLED 2X (1-120 Hz), které se ovšem liší svou velikostí – S24 má 6,2 palců, S24+ 6,7 palců a Ultra 6,8 palců. Fotoaparáty umožňují 3x optické přiblížení a Ultra umí objekt přiblížit až 5x

U modelů Galaxy S24 a S24+ můžete vybírat ze čtyř barev – černé, šedé, fialové a žluté. U S24 Ultra jsou barvy totožné, ale obohacené o materiál z titanu

Kromě technických specifikací se ve všech modelech z řady S24 nachází horká novinka ve využívání umělé inteligence v mobilu – zabudovaná funkce Galaxy AI.

Jak využít umělou inteligenci v telefonu?

Jihokorejský prodejce boří mýty a do mobilních telefonů dostal významné přínosy umělé inteligence. Nová funkce Galaxy AI je zakomponovaná do uživatelského rozhraní nových Samsungů řady S24. Přinášíme vám pár tipů, jak využít chytré funkce umělé inteligence ve vašem každodenním životě

Fotoaparát pomáhá ve vyhledávání 

Pomocí fotoaparátu můžete jednoduše na Googlu vyhledávat podobné předměty. Stačí na předmět namířit kamerou. Není potřeba fotit a vkládat obrázek do vyhledávače. Urychlí to čas i paměť v telefonu. 

Osobní tlumočník kdykoliv ho potřebujete 

Galaxy AI umí také překládat text v reálném čase, a to nejen ve zprávách, ale dokonce během hovoru. Pokud tedy budete mluvit se zahraničním kolegou nebo kamarádem, jehož řeči nerozumíte, díky této funkci si můžete perfektně popovídat. 

Dokonalé fotografie 

Díky umělé inteligenci si jednoduše upravíte své fotky. Editor fotografií například dokáže změnit formát z výšky na šířku, fotku ořízne, pokud je křivě a zároveň u toho doplní prázdná místa, která narovnáním vzniknou. 

TIP: V Galaxy Store si můžete stáhnout novou aplikaci Galaxy Enhance-X pro ještě snadnější úpravu fotek a videí. O odstranění nedokonalostí a vylepšení celé fotografie se postará právě umělá inteligence. Pokud chcete, upraví stíny, odebere odlesky, rozmaže pozadí, a dokonce i upraví obličej – úpravy pleti, velikost rtů, očí a podobně. Editovat v této aplikaci můžete také videa. 

Zjednodušené skenování dokumentů 

Pokud otevřete aplikaci fotoaparátu telefon sám pozná, že míříte na dokument a otevře editační menu Auto Scan. V tom ho můžete jednoduše skenovat a upravit podle libosti – oříznout, otočit, narovnat a po úpravách uložit. Pokud máte dokument s více papíry, tato nová verze umí také odstranit svorky, stejně tak nechtěné prsty před foťákem. Toto umí i o něco starší modely Samsungů, které mají uživatelské rozhraní ONE UI 6

Widgety přímo na ploše 

Stalo se vám někdy, že jste něco nevyfotili, protože jste to jednoduše nestihli? Takové situace přijdou občas nečekaně. Nově si můžete vložit na plochu vašeho Samsungu widget fotoaparátu a jediným stisknutím ho aktivovat a rovnou fotit nebo třeba skenovat či vyhledávat na Googlu.

Funkce Galaxy AI budou na podporovaných zařízeních Samsung Galaxy poskytovány zdarma minimálně do konce roku 2025. Dostupnost funkcí umělé inteligence podléhá vlastním podmínkám poskytovatele.

Unboxing a popis nových Samsungů vám ve videu představí náš O2 Guru Jakub

Objednejte si modely řady S24 už teď a ušetřete 

Operátor O2 spustil možnost objednání už teď. Pokud do 30. ledna 2024 stihnete jakýkoliv model z řady S24 objednat, můžete také výrazně ušetřit. Platí totiž oblíbená nabídka „vyšší kapacita za nižší cenu“, takže u Galaxy S24 je 256 GB kapacita za stejnou cenu jako u modelu s pamětí 128 GB. U modelu S24+ a S24 Ultra zaplatíte za 512 GB stejnou cenu jako u kapacity 256 GB. Zároveň při výkupu starého telefonu na novysamsung.cz do konce ledna dostanete výkupní bonus až 2 500 korun.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek „Vyměň starý za nový“: O2 spouští výkup telefonů a myslí přitom na přírodu
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru