Nový rok = nové výzvy! Splňte si v roce 2023 svá předsevzetí i sny. Jak na to?

Nový rok je tradičně spjat s předsevzetími, které nejsou vždy snadno splnitelné. Chcete zhubnout, procvičit si cizí jazyk nebo se po hlavě pustit do seberozvoje? Základem úspěchu je kvalitní parťák, který vám na cestě bude dělat společnost i průvodce. O2 Knihovna si proto připravila speciální sekci knížek Do nového roku s novým já.

Dáváte si každý rok předsevzetí, které se postupem času rozplyne v zapomnění?  Možná vám chyběl parťák, který by vás na cestě k vysněnému cíli inspiroval, motivoval a dělal společnost. Pokud nějakého takového společníka hledáte, možná na vás čeká právě v O2 Knihovně.

Pojďme se společně podívat na ty nejlepší knihy, které vám v seberozvoji pomohu!

Atomové návyky – James Clear

Chcete přestat kouřit, začít víc cvičit nebo uklízet? Nejde to a bojíte se, že vůle po měsíci zmizí? Naší nejhlubší motivací je pohodlí a lenost. Energie je vzácná a evoluce naše mozky nastavila tak, abychom jí šetřili. Řešení spočívá v systému! James Clear vás seznámí se čtyřmi zákony behaviorální změny a pomůže vám nastavit si prostředí tak, aby vám lidská přirozenost nejen nepřekážela, ale přímo hrála do karet! Změňte své návyky díky bestselleru.

Proč spíme – Matthew Walker

Kolik hodin jste dnes v noci spali? Pokud méně než osm, pak asi stejně jako většina lidstva trpíte spánkovou deprivací. Kniha předního světového neurovědce Matthewa Walkera odkrývá nejnovější poznatky z výzkumu spánku. Lidé, kteří si dopřávají dostatek spánku, jsou zdravější, chytřejší, štíhlejší, atraktivnější a šťastnější. Walker také fascinujícím způsobem objasňuje vliv spánku na logické rozhodování, učení a paměť, na seřizování našich emocí a imunitní systém, ale i metabolismus a chuť k jídlu.

Chytře na prů*ery – Gary John Bishop

Jak brát životní průšvihy s grácií i humorem? V knize Odse*te se naučil Gary John Bishop miliony čtenářů, jak správně umlčet ten negativní, sebepoškozující hlas v hlavě a proměnit tak svůj život k lepšímu. V této knize, nazvané Chytře na prů*ery, všechny tyto myšlenky rozvíjí, redefinuje, co znamená „moudrost“ a ukazuje nám, jak se vypořádat s problémy, a ještě vylepšit život sobě i ostatním.

Nový rok nabízí skvělou příležitost začít na sobě pracovat. Pusťte se po hlavě do seberozvoje a vaše budoucí já vám poděkuje! Nezaujal vás náš výběr? Tisíce a tisíce e-knih čekají na svého čtenáře v O2 Knihovně. Každý si zkrátka vyber tu dvou.

Související článek Co dělat, když ztratíte mobil na dovolené
Nahoru