Roman Bacík o novém O2 Smart Boxu: Náš modem uživatelé nikam schovávat nemusí

Čtvrtá průmyslová revoluce pěkně kvaltuje a chytré je už dnes snad téměř všechno. Znáte spojení inteligentní Wi-Fi? Co všechno umí, k čemu je nám dobrá? Naplno ji využijete například v našem novém chytrém modemu – O2 Smart Boxu. O jeho vývoj, se jako u předchozí generace, postaral tým Romana Bacíka, ředitele pro mobilní produkty a inovace v O2.


Proč bych si měl nový O2 Smart Box pořídit? Vypadá sice hezky, ale co se v něm skrývá?

Po první úspěšné generaci O2 Smart Boxu jsme přemýšleli, jak zařízení co nejvíce vylepšit. Ten nový je ale technicky úplně nové zařízení. Kombinuje funkce nejvýkonnějšího modemu, Wi-Fi routeru a centra chytré domácnosti s uživatelským rozhraním ve stejnojmenné mobilní aplikaci. Podstatné je, že k němu připojíte až desetkrát více zařízení než k běžnému modemu. Můžete se také spolehnout na rychlost domácí sítě až 1 Gb/s. (Více se o novém O2 Smart Boxu dočtete v našem článku pod tímto odkazem).

Moc se mi také líbí jeho design.

Na tom jsme si dali znovu záležet. Před vývojem nového produktu jsme si nechali zpracovat několik průzkumů. Vyšel z nich obecně známý fakt, že uživatelé své modemy většinou schovávají a jinak zakrývají. Jedná se totiž většinou o opravdu ne moc hezké krabičky, které blikají a mají několik antén. Jak všichni víme, umístění modemu je právě velmi důležité kvůli šíření signálu v domácnosti.

O nový vzhled O2 Smart Boxu se postaral designér Zoltán Matuška. Zájemci mají navíc možnost si upravit vzhled svého vlastního zařízení. Na boční strany je totiž možné umístit potisky, které také vytvořil zmiňovaný designér.

 

Jak si mohu potisk objednat?

Uděláte to jednoduše prostřednictvím mobilní aplikace O2 Smart Boxu. Cena této služby je 299 korun.

Když jsem si četl o novém O2 Smart Boxu, všude na mě vyskakovalo, že podporuje inteligentní Wi-Fi 6. V čem je nový standard tak přelomový?

Nechci se tu bavit o pásmech a frekvencích. Jednoduše řečeno Wi-Fi 6 přináší zvýšení rychlosti v případě SB2 o 50%, možnost připojit 4 x více zařízení nežnapř. Wifi 5 a vyšší odolnost proti rušení.

O pokrytí v domácnosti toho bylo napsáno dost. Co když si chci v létě užívat kvalitní Wi-Fi připojení i venku na zahradě?

To je dobrá otázka. V dnešní době není podstatné jen pokrytí v rámci domu. Uživatelé rádi například streamují v telefonech a noteboocích hudbu, videa a k tomu všemu je potřeba kvalitní připojení. Občas je navíc příjemné ze zahrady i pracovat. Důležité je ji mít pokrytou. To znamená nenarážet na místa, kde jste již na hranici dosahu Wi-Fi (1 dílek ). Na to ale ne vždy O2 Smart Box sám stačí. To je případ velkých zahrad či zdí s vysokým útlumem (železobeton, plech).

Co tedy dělat, abych nemusel s notebookem chodit po zahradě a hledat signál?

Právě proto náš nový O2 Smart Box přináší funkci zobrazení Wi-Fi signálu pomocí takzvané rozšířené reality. Na telefonu vidíte signál prostřednictvím kuliček, které mají různou barvu. Ať už optimální zelenou nebo oranžovou a případně červenou, kde už je signál opravdu špatný. V takovém případě je nutné použít zařízení, které signál rozšíří. K tomu slouží náš O2 Smart Booster, který rozšíří Wi-Fi signál do míst, kam standardní Smart Box nedosáhne.

Těchto „boosterů“ můžete mít i víc. Jeden bude umístěný v patře, další v zahradě. Lze je navíc připojit různým způsobem. Ať už bezdrátově či kabelem. Funkce Inteligentní Wi-Fi vytvoří jen jednu síť. Sama automaticky zajistí váš plynulý přechod mezi O2 Smart Boxem a jednotlivými boostery. Vidíte jen jednu síť s jedním heslem a vůbec se nestaráte o to, kde v danou chvíli jste. Díky tomu všemu je chytrá zahrada na světě.

To se hodí nejen pro zábavu, ale například i pro venkovní kamery.

To je pravda. Právě i kvůli chytré kameře se vyplatí mít kvalitní Wi-Fi signál. Můžete se pak jednoduše třeba v telefonu podívat, když se něco děje. Chytrá zásuvka umí mimo jiné automaticky za vás spouštět filtraci bazénu. O2 navíc nabízí k novému O2 Smart Boxu kompletní portfolio doplňkových zařízení  – zabezpečení vnitřních a vnějších kamer, detektoru kouře či detektor pohybu či chytré zásuvky.

Související článek Zahájili jsme dosud nejrozsáhlejší obměnu radiové technologie a modernizaci naší mobilní sítě
Nahoru