„Technologický Oscar“ pro kyberbezpečnost v O2 

Operátor O2 získal ocenění za kyberbezpečnost od největšího výrobce síťových prvků na světě. Na mezinárodním udílení cen Customer Experience Hero Awards EMEA 2024 firmy Cisco převzalo O2 cenu za nejlepší spolupráci v oblasti technologie zabezpečení sítí. Udělené ocenění je odrazem vysoké spolehlivosti bezpečnostních síťových řešení a upevňuje silnou pozici na trhu.

Společnost Cisco je největší výrobce síťových produktů na světě. Druhý únorový týden letošního roku pořádala v Amsterdamu tradiční pětidenní setkání Cisco Live, na kterém se potkali nejen zákazníci, ale i partneři a odborná veřejnost z celé Evropy, Blízkého východu a Afriky. V rámci udílení cen získalo O2 prestižní ocenění Cybersecurity Excellence, jež dokládá nejvyšší profesionalitu a připravenost O2 v oblasti zabezpečení firewallové technologie.  

Síťový expert Petr Havíček, který letos v Amsterdamu reprezentoval O2, nám v krátkém rozhovoru přiblížil oceněnou práci jeho týmu a vysvětlil přínos ceny pro svět kyberbezpečnosti.  

Petře, gratulujeme k získání ocenění. Popsal bys nám, v čem je akce Cisco Live významná?  

Akce Cisco Live je takový technologický svátek, na kterém se můžete seznámit s aktuálními novinkami, poslouchat zajímavé a inspirativní přednášky a navázat kontakty s ostatními odborníky a experty v oboru. Na místě jsem měl možnost vést krátké rozhovory s několika Cisco experty, jejichž práci dlouhodobě sleduji, což bylo příjemné a obohacující. Vrcholem akce bylo samozřejmě samotné ocenění našeho úsilí v oblasti kyberbezpečnosti v O2.  

Za co přesně společnost O2 získala ocenění?  

V O2 už od roku 2017 postupně nasazujeme se společností Cisco firewallové technologie. Na základě této dlouhodobé spolupráce, kdy jsme postupně odstraňovali nedostatky a technologii zdokonalovali, nám byla nabídnuta účast v jejich CX (customer experience) programu, za který jsme dostali toto ocenění.  

Co program obsahoval?  

Skládal se ze tří částí. Jako vstup do celého programu nám firma Cisco udělala komplexní bezpečnostní audit našich firewallů Cisco Firepower. V další částí jsme probírali doporučené nastavení této technologie a porovnávali jsme to s aktuální konfigurací na O2 zařízeních. Absolvovali jsme také školení, která se týkala pokročilejších bezpečnostních funkcí a jejich správného využití. Nakonec jsme řešili projektové věci, například plánovaný upgrade důležitých součástí technologie.    

Kdybys měl jednoduše vysvětlit hodnotu získané ceny, k čemu bys ji přirovnal?  

Když se tak zamyslím, přirovnal bych to k ceně Oscar, kterou získávají ty nejúspěšnější světové filmy. Je to ta největší pocta, jakou můžeme dostat. Věřím, že udělené ocenění dokládá zákazníkům vysokou spolehlivost našich bezpečnostních síťových řešení a upevňuje silnou pozici na trhu. 

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Stále inovujeme. O2 Prodejna v pražských Letňanech se představila ve zcela novém design konceptu
Nahoru