Nažhavte světelné meče a užijte si Star Wars v O2 Videotéce

Chtělo by se začít slovní hříčkou „May The 4th Be With You“. Fanouškům legendární filmové série netřeba vysvětlovat. Je 4. května a lidé po celém světě slaví Den Star Wars. V O2 Videotéce jsme si pro vás připravili 9 snímků z dílny Lucasfilmu. Zvládnete všechny zhlédnout třeba během víkendu? Buďte odvážní, vždyť „strach je cesta na stranu temné síly“.

Sváteční den se zrodil díky nadšení diváků. Prostřednictvím internetu se mohli fanoušci Hvězdných válek propojit a tradice 4. května se tak rychle rozšířila do celého světa. Myšlenku následně plně přijala i společnost Lucasfilm. Vyrazit na party v kostýmech oblíbených hrdinů letos nemůžete. Nic vám ale nebrání si všechny snímky pustit hezky postupně v O2 Videotéce. Najdete je pod tímto odkazem. Ponořte se do světa Han Sola, Luka Skywalkera, Chewbacca či Dartha Vadera.

Připraveny pro vás máme následující filmy:

Star Wars: Epizoda IV – Nová naděje (1977)

Farmářský chlapec jménem Luke Skywalker zjistí, že použitý robot, kterého si nedávno pořídila jeho rodina, přehrává zprávu od princezny Leiy, v níž prosí o pomoc Obi-Wana Kenobiho. Luke se s tím obrátí na otcova přítele Bena Kenobiho a přijde na to, že Ben a Obi-Wan jsou jedna a ta samá osoba. Kenobi řekne Lukeovi o bitvě povstalců proti Impériu a duchovní energii zvané „Síla“. Záhy se Luke, Kenobi a žoldák Han Solo rozhodnou spojit své síly, aby zachránili princeznu Leiu z nejmocnější zbraně.

Star Wars: Epizoda V – Impérium vrací úder (1980)

I přes to, že „Hvězda smrti“ byla zničena, imperiální jednotky vyhnaly Rebely z jejich tajné základny a pronásledovaly je po celé Galaxii. Aby se vyhnula střetu s hrůzostrašnou Imperiální flotilou, skupina svobodných pilotů vedená Lukem Skywalkerem vybudovala novou tajnou základnu na opuštěné ledové planetě Hothu. Imperátorův pobočník Darth Vader, posedlý hledáním mladého Skywalkera, však vyslal tisíce sond do všech koutů vesmíru.

Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jediho (1983)

Luke Skywalker se vrátil na svou rodnou planetu Tatooine ve snaze zachránit svého přítele Hana Sola z pazourů zlého gangstera Jabba Hutta. Málo však Luke ví o tom, že GALAKTICKÉ IMPÉRIUM začalo tajně stavět novou obrněnou bojovou vesmírnou stanici, která je ještě silnější než ta první – obávaná Hvězda Smrti. Po dokončení by tato zbraň přinesla jistou zkázu malé skupině rebelů, bojujících za znovuobnovení svobody v Galaxii.

Star Wars: Epizoda I – Skrytá hrozba (1999)

Galaktickou republikou zmítají nepokoje. Vznikly spory ohledně zdanění obchodních cest k odlehlým hvězdným soustavám. Chamtivá Obchodní federace doufá, že záležitost vyřeší její armáda bojových droidů, která začne úplnou blokádu malé planety Naboo. Zatímco Republikový kongres vede o těchto dramatických událostech zdlouhavé rozhovory, Nejvyšší kancelář tajně vyšle dva rytíře Jedi, ochránce míru a spravedlnosti v galaxii, aby konflikt zažehnali.

Star Wars: Epizoda II – Klony útočí (2002)

10 let po Epizodě I pokračují dobrodružství a dramatické osudy rytířů Jedi Anakina Skywalkera a Obi-Wana Kenobiho, kteří mají za úkol chránit senátorku Padmé Amidaluovou, jejíž život je ohrožen. Epizoda II objasní, jak to je s „Válkou klonů“, zmiňovanou v původních Hvězdných válkách.

Star Wars: Epizoda III – Pomsta Sithů (2005)

Mladý rytíř Jedi Anakin Skywalker se musí rozhodnout, na čí straně bude stát. Podlehne slibům moci a pokušení Temné strany, vstoupí do služeb zlého Darth Sidiouse a stane se z něj Darth Vader. Sithští lordové se chtějí společně pomstít a prvním krokem jejich plánu je likvidace Jediů. Pouze Yoda a Obi-Wan přežijí a musejí se Sithům postavit, což vede k dramatickému souboji světelnými meči mezi Anakinem a Obi-Wanem, který rozhodne o osudu galaxie.

Star Wars: Epizoda VII – Síla se probouzí (2015)

Lucasfilm a režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do daleké galaxie. Děj se odehrává třicet let po pádu totalitářského Impéria. Darth Vader byl poražen, ale zbytky Impéria neztratily nic ze své agresivní lačnosti po moci. Luke Skywalker zmizel a nikdo neví, kde se nachází. Jak První řád, tak Odboj se ho snaží najít, protože představuje důležitý jazýček na vahách rovnováhy sil v celé galaxii. Jen on totiž může vzkřísit moc Jediů a porazit Impérium, které znovu nabývá na síle.

Star Wars: Epizoda VIII – Poslední z Jediů (2017)

Ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů od studia Lucasfilm pokračuje sága rodu Skywalkerů. Postavy předchozího filmu Star Wars: Síla se probouzí spolu s legendárními hrdiny galaxie prožívají strhující dobrodružství, během kterých odhalí prastará tajemství Síly a šokující události z minulosti.

Star Wars: Epizoda IX – Vzestup Skywalkera (2019)

Lucasfilm a režisér J.J. Abrams znovu spojují síly, aby diváky vzali na epickou výpravu do předaleké galaxie ve filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera. Ve strhujícím závěru stěžejní Ságy Skywalkerů se zrodí nové legendy a odehraje se konečný boj za svobodu galaxie.

 

Tereza Kabešová Autor článku
Tereza Kabešová
Je jedním z O2 Ambasadorů. Radí zaměstnancům i zákazníkům s nastavením služeb. Patří mezi O2 Guru specialisty přes telefony, technologie O2, modemy, set top boxy, O2 Smart Box. V poslední době si velmi užívá i natáčení O2 Guru videí. Ve společnosti už pracuje přes pět let.
Související článek Guru tipy: 10 rad, jak skvěle fotit mobilem
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru