Pojďte s námi oslavit svátek autorů i čtenářů a soutěžte v O2 Knihovně

Dnes je Den knihy a autorských práv. Připravili jsme si proto pro vás vouchery do O2 Knihovny. Stačí si v pátek 23. dubna zakoupit cokoliv v aplikaci O2 Knihovna nad částku 59 korun a my vás automaticky zařadíme do slosování. Neplatí to pro úhradu pravidelných poplatků za služby.  

Jaro je obdobím výletů a trávením volného času v přírodě. Pokud jste vášniví čtenáři, ale nechce se vám v batohu tahat neskladné tištěné tituly, je pro vás jedinečným řešením zmiňovaná aplikace O2 Knihovna.

Máte ji ve svém telefonu stále u sebe. Můžete vybírat, nakupovat, poslouchat audioknihy nebo číst e-knihy, nebo si je poslat pohodlně do čtečky. 

Den knihy je pod patronátem organizace UNESCO

Ptáte proč se Den knihy slaví zrovna 23. dubna? Na uvedený den připadá výročí úmrtí významných spisovatelů Miguela de Cervantese a Williama Shakespeara. Jedná se o mezinárodní akci, kterou pořádá světová organizace UNESCO. Doba se ale posouvá dál mezi lidmi jsou stále oblíbenější e-knihy a audioknihy. Co aktuálně letí a co vám nesmí ve vašem telefonu, čtečce nebo sluchátkách chybět? Zdokonalili jsme pro vás navíc i vyhledávač. Pátrání po titulech v O2 Knihovně, které by vás mohly zaujmout, tak bude ještě rychlejší.  

E-knihám dominuje Listopád od Mornštajnové

Letošní horkou novinkou je nová kniha jedné z nejúspěšnějších českých spisovatelek, Aleny Mornštajnové.  Ptali jste se někdy sami sebe, jaký by byl váš život, kdyby v listopadu 1989 dopadlo všechno jinak? Jaké by byly naše osudy, kdyby komunismus neskončil a my zůstali za železnou oponou oddělující nás od světa i jeden od druhého?  

Kniha je dramatickým příběhem obyčejné rodiny, kterou velké dějiny jedné listopadové noci rozdělí a postaví proti sobě. Sledujeme příběh Marie Hajné, která je kvůli účasti na demonstracích zatčena a odsouzena ke dvaceti letům vězení. Ví, že už nejspíš nikdy neuvidí vyrůstat své děti, a při životě ji udržují jen dopisy. A taky naděje, že se nakonec přece jen shledají.

Vedle toho se odvíjí příběh dívenky Magdaleny, která je odebrána rodičům a umístěna do „ozdravovny“, v níž se vychovávají nové komunistické kádry. Jejich osudy se jednoho dne protnou, ale zcela jinak, než si obě představovaly a přály. E-knihu si můžete zakoupit pod tímto odkazem 

Že jste předešlé tituly Aleny Mornštajnové nečetli? Přečtěte si krátký přehled dosud vydaných románů zde.

 

Putování časem do ranného středověku

Mezi e-knihy, které jsou aktuálně mezi čtenáři velmi oblíbené patří i titul Večer a JitroPilíře země, Na věky věků a Ohnivý sloup, tři monumentální historické ságy bestselleristy Kena Folletta dokázaly oslovit miliony čtenářů na celém světě. Nyní přichází autor s dalším románem Večer a jitro, který tuto kingsbridgeskou sérii dějově předchází. Píše se rok 997. Anglie čelí útokům Velšanů na západě a Vikingů na východě. Život je těžký a ti, kdo mají v rukou moc, ji tvrdě využívají a podrobují si spravedlnost, jak se jim zlíbí – často v konfliktu s králem. Králova moc je křehká, zákony se vykládají všelijak, a tak vládne v zemi chaos a krveprolití. E-knihu si můžete zakoupit v naší O2 Knihovně 

Pokračování Šikmého kostela

Oblíbený je mezi čtenáři i druhý díl Šikméno kostela od Karin Lednické. S Barkou, Ludwikem, Julkou a dalšími hrdiny trilogie Šikmý kostel se setkáváme vzápětí poté, co jsme je v závěru prvního dílu opustili. Zatímco ve zbytku nově vzniklého Československa nastávají zlaté časy, v Karvinné – jak se nyní město jmenuje – se stále velmi silně projevují důsledky předešlého dramatického dění. Prosakují do všech oblastí života. Ne vždy v dobrém. K dispozici je zde 

Román Nasterea v předprodeji 

Mezi aktuální novinky v předprodeji patří román Nasterea od Petry Stehlíkové. Kupte si 30 % e-knihy ještě před oficiálním dnem vydání a celý titul si pak 29. dubna můžete stáhnout bez dalšího doplatku 

Do sluchátek detektivku i výbušného Kunderu  

Nesmíme zapomenout na stále oblíbenější audioknihy. Pokud jste fanoušci severských detektivek, tak vás zaručeně potěší Jo Nesbø a jeho Království. Doporučujeme i Tichou smrt od Petera Maye. Pokud se chcete vzdělávat, ale máte rádi i kontroverzi a výbušné názory, můžete sáhnout po knize Jana Nováka s názvem Kundera: Český život a dobaTato literární biografie stále budí vášně.  

O2 Knihovna je pro všechny

Knížky si může pořídit kdokoliv, aniž by byl klientem O2O2 Knihovna navíc poskytuje nejširší platební možnosti na trhu. Vybraný titul můžete zaplatit kartou online, přes Apple Pay či Google Pay nebo na fakturu (pro zákazníky, kteří mají telefonní číslo u operátora O2). 

Knihy najdete v aplikaci O2 Knihovna nebo na webu https://www.o2knihovna.cz/. 

 

Zdeněk Brunclík Autor článku
Zdeněk Brunclík
Nějakou tu mobilní aplikaci má v telefonu nainstalovanou každý a mnoho lidí si bez nich neodkáže život představit. Jaké jsou v této oblasti nové trendy, jaké vychytávky vám v mobilu nesmí chybět? Poradí vám O2 Guru Zdeněk „Bruno“ Brunclík, který ve firmě pracuje přes 25 let a aktuálně si libuje v produktech značky Apple. Do mobilu si nejčastěji instaluje aplikace pro fitness a zdravý životní styl, protože posilování je jeho celoživotní vášní. V O2 Guru týmu ho přezdívají Q, podle Quartermastera z Jamese Bonda, protože shání nejrůznější HW vybavení na O2 akce, roadshow a eventy. Zajímá se také o 5G a svět rozšířené a virtuální reality.
Související článek V O2 Knihovně jsme spustili novou funkci „Pošli do čtečky PocketBook“
Nahoru