Vychytané tipy, jak uklidit domácnost rychle a efektivně

Home office je úžasná věc. Nebo snad máte potom bezmála roce jiný názor? Pokud nemůžete do kanceláře, jde vám hlava kolem z nekončících online meetingů a distanční výuky se svými ratolestmi, máme pro vás řešení. Kromě sportu se doma můžete fyzicky vyřádit i jinak. Dejte se do uklízení.

Základy, jak efektivně využít čas a pořádně vygruntovat, jsme si řekli už na jaře. Víme, že máme postupovat od nejzazšího místa a zbavit se co možná nejvíce lapačů prachu. Nyní postoupíme o level výše. Takže sluchátka a počítače dejte z rukou a jdeme na to. Díky našemu postupu ušetříte i nějaký ten čas.

Džungli sneste do koupelny

Minule jsme zapomněli na milovníky kytek. Pokud mezi ně patříte, tak jich doma asi pár mít budete. Než se pustíte do úklidu, tak svojí „džungli“ sneste do koupeny a všechny květiny osprchujte. Než skončíte s úklidem, můžete je už okapané dát zpět na své místo.

Kostlivec ve skříni

Vaše hnízdečko už máte jak ze škatulky. Z těch velkých vestavěných skříní v chodbě jde ale hrůza. Nedá se nic dělat. Musíte se do toho pustit. Nějaký čas vám to sice zabere, ale měli byste z nich vyndat všechno oblečení a poctivě jej protřídit. To, co jste neměli rok na sobě, musí bez milosti pryč. Vaše kousky dejte kamarádům. Pokud budou ohrnovat nos, zkuste třeba super appku – burzu oblečení Vinted. Zbytek můžete odnést do kontejnerů na textil, které najdete v každém městě a pomůžete tak potřebným.

Krabice kam se podíváš

Často se taky stává, že doma máte pár zatoulaných nevybalených krabic ještě ze stěhování. Co v nich je tak důležitého, že jste to za celou dobu vůbec nepotřebovali? Platí to samé, co u skříní, krabice otevřete, věci protřiďte a zbytečnosti rozdejte a něco můžete umísti na nějaký online bazar. To samé udělejte i s nábytkem, který schováváte kdoví proč v chodbě, v komoře nebo ve sklepě.

„Užijte si okna“

Myslíte si, že už máte všechno vygruntované? Opravdu jste na něco nezapomněli? Tak se podívejte na ta okna. Myjte je při zatažené obloze. Ve slunečných dnech by vám čistící prostředek rychle zasychal. Nejprve pořádně vydrhněte rámy. Špína se vám nebude patlat s mycím prostředkem.

Ušetřete s balíčky O2 Spolu

Nějaký ten čas už jste díky našim radám nastřádali. Ušetřit ale můžete i na internetu a volání v rámci služby O2 Spolu. Balíčky O2 Spolu představují cenově nejvýhodnější kombinaci služeb nejen pro rodiny. Každý, kdo si spojí pevný internet, televizi a volání od O2 do jednoho baličku, ušetří. Čtyřčlenná rodina i 1 000 Kč měsíčně. Kolik uspoří konkrétní domácnost si nyní může kdokoli ověřit zde.

 

 

 

Zdeněk Brunclík Autor článku
Zdeněk Brunclík
Nějakou tu mobilní aplikaci má v telefonu nainstalovanou každý a mnoho lidí si bez nich neodkáže život představit. Jaké jsou v této oblasti nové trendy, jaké vychytávky vám v mobilu nesmí chybět? Poradí vám O2 Guru Zdeněk „Bruno“ Brunclík, který ve firmě pracuje přes 25 let a aktuálně si libuje v produktech značky Apple. Do mobilu si nejčastěji instaluje aplikace pro fitness a zdravý životní styl, protože posilování je jeho celoživotní vášní. V O2 Guru týmu ho přezdívají Q, podle Quartermastera z Jamese Bonda, protože shání nejrůznější HW vybavení na O2 akce, roadshow a eventy. Zajímá se také o 5G a svět rozšířené a virtuální reality.
Související článek Je to u vás doma jak po boji? Naučte se uklízet efektivně
Nahoru