Je to u vás doma jak po boji? Naučte se uklízet efektivně

I přes dlouhé týdny v karanténě se stále nemáte k úklidu? Nebo, naopak po členech své rodiny gruntujete každý den, ale za pár hodin můžete „jít do boje“ znovu? Máme pro vás pár tipů, jak to všechno zvládnout efektivně a moc se přitom nezapotit.

Musíte pracovat, vařit, a ještě se spolu s dětmi učit. Vzít po tom všem do ruky vysavač nezní zrovna lákavě. Nedá se nic dělat, pustit už se do toho musíte. Ze všeho nejdůležitější je odhodlání. Nejlepší je si stanovit odměnu – když uklidíte, můžete třeba mlsat čokoládu. Už je to lákavější?

Vyžeňte rodinu!

Tak jako ve všem, i pro efektivní úklid je nutný systém. Určitě je dobré si všechny čistící prostředky připravit předem, ať se následně nezdržujete. Doma by vám neměl nikdo překážet, takže rodinu vyžeňte třeba na podvečerní běhání nebo na procházku. Zbytečně nebudete někomu nadávat nebo zakopávat o děti.

„Od podlahy“ to neberte

S úklidem byste měli začít od nejvyššího bodu. Takže na prvním místě je lustr, dále poličky, nábytek. Až poté se můžete věnovat podlaze.

Zbavte se lapačů prachu

Taky vás nebaví utírání prachu? Rozhlédněte kolem sebe a zjistíte, že všude možně máte spousty věcí, které vlastně nepoužíváte – jen je pořád dokola drhnete. To jsou samé vázičky, svíčky, které je někdy lepší hodit do krabice a třeba je někomu darovat. Už tím se vám úklid urychlí.

I přesto máte byt stále zabarikádovaný spoustou nábytku či různých koberečků? Nejlepší je třeba židle, křesla odnést do jiné místnosti a hned zjistíte, o co rychleji vám úklid půjde.

Jako poslední přijde na řadu kuchyň a koupelna

Tyto dvě místnosti vám zaberou nejvíce času. Postupujte znovu od shora až k podlaze. Je to sice titěrná práce, ale uvidíte, jakou ze sebe budete mít radost.

Užívejte si neomezená data

Rodina už je doma, takže nyní si můžete jít zaběhat vy. Sluchátka do uší, vybrat si oblíbené album ve Spotify a jde se na věc. Díky našim tarifům O2 NEO s neomezenými daty se navíc nemusíte bát, že byste vyčerpali svůj datový limit. Tarify O2 NEO si nejjednodušeji aktivujete v online samoobsluze Moje O2.

 

Dan O2 Autor článku
Dan O2
Související článek Home office a videohovory. Máme pro vás pár tipů, jak vypadat na webkameře dobře a šik
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru