Máme pro vás 5 appek pro dlouhé podzimní dny

S podzimem je všechno tak trochu pomalejší. Potřebujete se uvolnit nebo načerpat novou energii? Tyhle appky vám v tom zaručeně pomohou.

 

Vivino

Dlouhé podzimní večery jsou jak dělané pro zachumlání se ve dvou a popíjení nějakého kvalitního vína. V jeho výběru vám pomůže vychytaná appka Vivino. Obsahuje kolem 35 milionů uživatelů a najdete v ní přes 10 milionů vín s miliony hodnocení. V aplikaci jednoduše vyfotíte vinětu lahve, kterou chcete přidat do své kolekce.

Appka se ji podle viněty pokusí identifikovat a správně zařadit. Vytvoříte si tak vaši vlastní online kolekci, a ještě se můžete vzdělávat. Pro mnohé se Vivino stalo nástrojem, do kterého zapisují své zážitky z ochutnaných vín. Najdete zde i tipy a hodnocení ostatních uživatelů, včetně obvyklých cen. Vivino je tak i skvělým vodítkem pro výběr opravdu kvalitních vín. Aplikace je dostupná pro uživatele operačního systému iOS i Android.

 

New York Times Cooking

U čechrání chuťových buněk ještě chvíli zůstaneme. Taky se vám zdá, že jsou všude kolem vás v tomhle období samé dýně? Tak co si z nich udělat nějaký dobrý pokrm? Pomůže vám s tím třeba aplikace NYT Cooking. Vytvořila ji redakce deníku The New York Times a najdete v ní přes 19 tisíc nejrůznějších receptů od těch nejlepších kuchařů z celého světa. Appka je v angličtině, takže váš mlsný jazýček můžete procvičovat i slovíčky. Stáhnout si ji mohou majitelé telefonů s operačním systémem iOS i Android.

 

Cozi

Vaše rodina nejen na podzim ocení užitečnou aplikaci Cozi. Můžete v ní plánovat nejrůznějších události. Rozdělovat členům domácnosti úkoly, vytvářen například nákupní seznamy. Appka je sice určena primárně rodinám, ale ocení ji i pracovní týmy či třeba přátelé a spolubydlící. Stáhnou si ji uživatelé iOS i Android.

 

Calm

V našem podzimním výčtu by neměla chybět aplikace, kterou asi znáte. Calm si mezi uživateli získala velkou oblibu a má na kontě řadu ocenění. Je už na vás, čím po nainstalování appky začnete, na čem potřebujete zapracovat. Vaším cílem tak může být třeba odstranění stresu či zvýšení sebevědomí. Pokud se ale chcete jen bavit, žádný problém – můžete si totiž zvolit i meditační režim.

Následně už stačí spustit jednu z lekcí, které jsou ještě děleny do kategorií. Bude na vás mluvit příjemný hlas, který vás provedete jednotlivými úkoly. To, že aplikace nemluví česky, nepokládáme za nevýhodu. Nikdy není dost příležitostí si pořádně procvičit angličtinu. I bez znalosti cizího jazyka si ale můžete spustit meditační hudbu či například praskání ohně nebo příjemné zvuky dešťových kapek. Dostupná je pro uživatele iOS i Android.

 

Runkeeper

Po všem tom relaxování a konzumování, by to chtělo se pořádně protáhnout. Pomůže vám s tím třeba appka na běhání Runkeeper. Po nainstalování aplikace jen spustíte tlačítko start a o vše ostatní už se Runkeeper postará za vás. Nechybí přehled o všech vašich bězích, statistiky a nastavení cílů. Díky speciálnímu plánu se můžete neustále zlepšovat. Využít ji mohou uživatelé iOS i Android.

 

Nejen tyto aplikace si můžete užívat třeba s některým z našich tarifů pro mladé O2 YOU s pořádnou porcí dat. Více se dozvíte zde.

 

Zdeněk Brunclík Autor článku
Zdeněk Brunclík
Nějakou tu mobilní aplikaci má v telefonu nainstalovanou každý a mnoho lidí si bez nich neodkáže život představit. Jaké jsou v této oblasti nové trendy, jaké vychytávky vám v mobilu nesmí chybět? Poradí vám O2 Guru Zdeněk „Bruno“ Brunclík, který ve firmě pracuje přes 25 let a aktuálně si libuje v produktech značky Apple. Do mobilu si nejčastěji instaluje aplikace pro fitness a zdravý životní styl, protože posilování je jeho celoživotní vášní. V O2 Guru týmu ho přezdívají Q, podle Quartermastera z Jamese Bonda, protože shání nejrůznější HW vybavení na O2 akce, roadshow a eventy. Zajímá se také o 5G a svět rozšířené a virtuální reality.
Související článek Aplikace Buddhify zažene vaše podzimní deprese
Nahoru