Mobilní aplikace vás provede historií lodí, aut i vlakové dopravy

Pokud se zajímáte o techniku a chcete se dozvědět něco nového o historii lodí, automobilů či vlaků, stáhněte si aplikaci drážďanského Muzea dopravy. Pokud jste o něm doposud nevěděli, možná je to i tip na výlet nejen pro nadšence do „motorů“.

Díky aplikaci Muzea dopravy se dozvíte více informací o výjimečných vystavených exponátech na kolejích, silnici, ve vzduchu i na vodě. Získáte také přehled o programu v Muzeu dopravy a budete mít vždy po ruce základní informace pro jeho fyzickou návštěvu. Aplikaci získáte zdarma v Apple App Store pro iOS nebo v Google Play Store pro Android. Lze ji spustit kromě češtiny i v němčině, angličtině a ruštině.

Mezi nejvýznamnější exponáty Dopravního muzea patří například první BMW z roku 1932, parovůz originální konstrukce drážďanského kovářského mistra Gustava Adolfa Schöcheho z roku 1895, replika parní lokomotivy Saxonia z roku 1832 a motocykl Čechie-Böhmerland s posměšnou přezdívkou „splašená lavice“.

Stálá expozice železniční dopravy představuje na cenných originálech a modelech dějiny saských a německých železnic od prvopočátků až do roku 1993. U vchodu do stálé expozice silniční dopravy s těžištěm v saské a durynské historii automobilů návštěvníky vítá legendární trojkolka Carla Benze z roku 1886.

Prohlídkový okruh doplňují užitková vozidla, motorky a kola, včetně repliky historické opravárenské dílny. Minulost, současnost i perspektivy dopravy po vodě v národním i mezinárodním kontextu jsou prezentovány v oddělení lodní dopravy. Na napínavou cestu do dvousetleté historie letectví návštěvníky zavede působivá instalace vzduchoplavby – od prvních letů balonem přes epochu obřích vzducholodí, Lilienthalovy kluzáky a první motorizované lety až po moderní letadla cestovních kanceláří.

Fanoušci „motorů“ mohou ve své zálibě pokračovat i v naší O2 TV Videotéce. Najdou v ní mimo jiné oceňovaný snímek Rivalové. Sledujte příběh o vztahu mezi legendárními jezdci Formule 1 Jamesem Huntem a Niki Laudou.

 

 

 

Zdeněk Brunclík Autor článku
Zdeněk Brunclík
Nějakou tu mobilní aplikaci má v telefonu nainstalovanou každý a mnoho lidí si bez nich neodkáže život představit. Jaké jsou v této oblasti nové trendy, jaké vychytávky vám v mobilu nesmí chybět? Poradí vám O2 Guru Zdeněk „Bruno“ Brunclík, který ve firmě pracuje přes 25 let a aktuálně si libuje v produktech značky Apple. Do mobilu si nejčastěji instaluje aplikace pro fitness a zdravý životní styl, protože posilování je jeho celoživotní vášní. V O2 Guru týmu ho přezdívají Q, podle Quartermastera z Jamese Bonda, protože shání nejrůznější HW vybavení na O2 akce, roadshow a eventy. Zajímá se také o 5G a svět rozšířené a virtuální reality.
Související článek Stýská se vám v tropických dnech po zimě? Pusťte si Amundsena
Nahoru