Svět jedniček a nul i parních strojů objevíte v mobilní aplikaci

Zajímají vás technologie, ale v Národním technickém muzeu v Praze už znáte každý šroubek? Máme pro vás tip – Brno. Tamní technické muzeum má vychytanou mobilní aplikaci. Díky ní se do expozic můžete virtuálně ponořit kdykoliv.

V mobilním průvodci Technického muzea v Brně (TMB) naleznete informace o sekcích a desítkách vybraných exponátů včetně jejich fotografií či přehled o rozdělení jednotlivých expozic. Aplikaci si mohou stáhnout uživatelé operačních systému iOS i Android.

 

Virtuálně se tak můžete projít například expozicí parních motorů. Najdete zde zařízení vyrobená a pracující v moravském regionu na přelomu 19. a 20. století. Prohlédnout si můžete i krásnou parní lokomobilu pro pohon zemědělských strojů.

Zajímat vás určitě bude i sekce „Výpočetní technika“. V appce najdete mimo jiné fotografie počítacího válce v roku 1925. Že nevíte, o co se jedná? Toto zařízení opatřené logaritmickými stupnicemi umožňuje násobení a dělení čísel s poměrně velkou přesností. Je to v podstatě prapočátek světa jedniček a nul, který si můžete doslova „osahat“. V expozici mají i sálový počítač vyrobený v roce 1986 americkou IBM.

Pomohou vám data od O2

Díky mobilním datům od O2 se můžete do muzea vydat, ať už jste kdekoliv. Pořiďte si některý z našich tarifů s pořádnou porcí dat. Díky balíčku O2 Spolu si navíc tarify může užívat celá rodina. Zkombinujte mobilní tarify až pro 6 osob, internet a třeba O2 TV a ušetřete. Všechny služby najdete přehledně na jedné faktuře. Nastavení služeb můžete navíc kdykoliv změnit. Více informací najdete zde.

Zdeněk Brunclík Autor článku
Zdeněk Brunclík
Nějakou tu mobilní aplikaci má v telefonu nainstalovanou každý a mnoho lidí si bez nich neodkáže život představit. Jaké jsou v této oblasti nové trendy, jaké vychytávky vám v mobilu nesmí chybět? Poradí vám O2 Guru Zdeněk „Bruno“ Brunclík, který ve firmě pracuje přes 25 let a aktuálně si libuje v produktech značky Apple. Do mobilu si nejčastěji instaluje aplikace pro fitness a zdravý životní styl, protože posilování je jeho celoživotní vášní. V O2 Guru týmu ho přezdívají Q, podle Quartermastera z Jamese Bonda, protože shání nejrůznější HW vybavení na O2 akce, roadshow a eventy. Zajímá se také o 5G a svět rozšířené a virtuální reality.
Související článek Chcete mít doma vesmírnou sondu? Aplikace NASA vám to umožní
Nahoru