Chcete mít doma vesmírnou sondu? Aplikace NASA vám to umožní

Díky společnosti SpaceX a pilotovaným letům se vesmír znovu stává tématem médií. Pokud taky „jedete“ na téhle vlně, možná vás zaujme skvělý webový projekt NASA’s Eyes. Chcete si prohlédnout naši planetu z výšky? Nechat na vašem stole „přistát“ kosmickou sondu? Žádný problém.

Oficiální aplikaci NASA’s Eyes amerického Národního úřadu pro letectví a vesmír (NASA) si můžete stáhnout do svého počítače nebo ji využívat online v prohlížeči na vašem PC. Fungovat bude i ve vašem v mobilu.

Součásti tohoto projektu jsou i samostatné mobilní aplikace. Uživatelé operačních systémů iOS i Android si mohou stáhnout NASA’s Earth Now, která nabízí nejrůznější data o naší planetě. Její výhodou je, že vizualizuje globální klimatické údaje ze satelitů Earth Science. Můžete tak studovat teplotu vzduchu na tom kterém místě, sledovat množství oxidu uhličitého či gravitaci a změny hladiny moří a oceánů. Výsledný 3D model země můžete otáčet jedním tahem prstu. Jedná se o bezvadnou appku, která byla vyvinuta odborníky vesmírných programů s podporou ústředí americké NASA.

Pro iOS i Android je k dispozici i další appka NASA s názvem Spacecraft AR. Můžete se v ní podívat na modely různých vesmírných sond a vozidel. Díky prvkům rozšířené reality (AR) si vychutnáte 3D modely kosmických přístrojů přímo na vašem stole. Je libo si v rámci AR prohlédnout třeba vesmírné sondy na Marsu? Klikněte v mobilu na příslušný odkaz a aplikace už vás navede.

Díky mobilním datům od O2 si navíc můžete aplikace spustit, ať už jste kdekoliv. Pořiďte si některý z našich tarifů s pořádnou porcí dat. Díky balíčku O2 Spolu si navíc tarify může užívat celá rodina. Zkombinujte mobilní tarify až pro 6 osob, internet a třeba O2 TV a ušetřete. Všechny služby najdete přehledně na jedné faktuře. Nastavení služeb můžete navíc kdykoliv změnit. Více informací najdete zde.

Zdeněk Brunclík Autor článku
Zdeněk Brunclík
Nějakou tu mobilní aplikaci má v telefonu nainstalovanou každý a mnoho lidí si bez nich neodkáže život představit. Jaké jsou v této oblasti nové trendy, jaké vychytávky vám v mobilu nesmí chybět? Poradí vám O2 Guru Zdeněk „Bruno“ Brunclík, který ve firmě pracuje přes 25 let a aktuálně si libuje v produktech značky Apple. Do mobilu si nejčastěji instaluje aplikace pro fitness a zdravý životní styl, protože posilování je jeho celoživotní vášní. V O2 Guru týmu ho přezdívají Q, podle Quartermastera z Jamese Bonda, protože shání nejrůznější HW vybavení na O2 akce, roadshow a eventy. Zajímá se také o 5G a svět rozšířené a virtuální reality.
Související článek Chcete se stát pilotem vesmírné lodi Crew Dragon? Vyzkoušejte online simulátor
Nahoru