Chcete se stát pilotem vesmírné lodi Crew Dragon? Vyzkoušejte online simulátor

Éra soukromých letů do vesmíru je tady. Astronauti NASA Douglas Hurley a Robert Behnken 30. května z floridského mysu Canaveral odstartovali s lodí Crew Dragon. Následně se úspěšně připojili k Mezinárodní vesmírné stanici (ISS). Takové přiblížení a spojení modulu se stanicí je mravenčí práce. Vyzkoušejte si to v online simulátoru.

Připomeňme, že zmiňovaná kosmická loď i nosná raketa Falcon 9 patří společnosti SpaceX. Jejím vlastníkem je podnikatel a vizionář Elon Musk. Novinky o aktuální misi najdete na oficiálním YouTube kanále NASA:

Chcete se stát na chvíli astronautem? Žádný problém. Stačí si spustit oficiální simulátor. Odkaz najdete zde. V nové lodi je minimum analogových tlačítek – vše se ovládá dotykově. Přiblížení se a spojení s vesmírnou stanicí tak v reálu připomíná spíše počítačovou hru. Simulátor věrně kopíruje chování kosmické lodi i vesmírné stanice. Velkým plusem je, že poskytuje velmi přesné grafické rozhraní a sami tak na vlastní kůži zjistíte, že ovládání kosmické lodi není žádná hračka. Roli zde hraje každé zaváhání. Zvládnete to hned napoprvé?

Díky mobilním datům od O2 si navíc můžete simulátor spustit, ať už jste kdekoliv. Díky tomu vám už příště neunikne online přenos ze startu rakety. Pořiďte si některý z našich tarifů s pořádnou porcí dat. Díky balíčku O2 Spolu si navíc tarify může užívat celá rodina. Zkombinujte mobilní tarify až pro 6 osob, internet a třeba O2 TV a ušetřete. Všechny služby najdete přehledně na jedné faktuře. Nastavení služeb můžete navíc kdykoliv změnit. Více informací najdete zde.

Související článek Dovolená jinak. Co si pořádně zakempovat?
Nahoru