Už vás to doma nebaví? Astronauti radí, jak zvládnout karanténu

Trápí vás kvůli domácí karanténě „ponorka“? Kdo povolanější by vám mohl s jejím zvládnutím pomoct než astronauti, kteří v izolaci a osamění tráví dlouhé měsíce.

Francouz Thomas Pesquet, který pobýval skoro 200 dní na Mezinárodní vesmírné stanici, veřejnost na sociálních sítích varuje zejména před spánkovým deficitem. Psychice podle něj moc nepomůžeme tím, že budete ponocovat, nebo naopak ráno dlouho vyspávat. Je nutné dodržovat určitý harmonogram a chovat se podobně, jako bychom byli v klasickém pracovním procesu. Podle Pesqueta je důležité dodržování rituálů, které spočívá třeba v nařizování budíku. O tom, jak pracovat z domova, si můžete přečíst v našem článku.

Téměř roční izolaci ve vesmíru si „užíval“ americký astronaut Scott Kelly. Podle něj je vhodné se věnovat například dlouho opomíjenému koníčku. Hráli jste dříve na kytaru? Kdy jindy začít cvičit? Pomáhá samozřejmě jakákoliv kreativní činnost. Pokud už si nevíte rady, začněte třeba psát deník. Ve vesmíru mu ohromně scházely procházky v přírodě. Pokud se chcete udržet v psychické pohodě, měli byste si proto i během karantény někam do zeleně zajít.

 

Naše O2 Knihovna vám zajistí hodiny zábavy

Chcete si odpočinout od zpravodajství a uniknout do jiného světa? Tak to si něco dobrého přečtěte. Všechno z knihovny už máte přelouskané a pro doporučenou knížku už jste si nestihli před uzavřením obchodů dojít? Žádný problém – máme pro vás O2 Knihovnu, ve které najdete více než 26 tisíc e-knih a více než 8 tisíc audioknih. Oblíbený titul si můžete vybrat z pohodlí domova a zaplatit za něj hned několika možnými způsoby – online platební kartou, Apple Pay nebo Google Pay a zákazníci O2 také platbou na fakturu nebo z kreditu předplacené karty.

Mezi nejoblíbenější žánry mezi čtenáři O2 Knihovny v posledních dvou týdnech patří thrillery, červená knihovna, válečné romány a scifi. I astronauti vám potvrdí, že se v kosmu bez dobrého čtení neobejdou. Tak hurá do toho.

 

 

Zdeněk Brunclík Autor článku
Zdeněk Brunclík
Nějakou tu mobilní aplikaci má v telefonu nainstalovanou každý a mnoho lidí si bez nich neodkáže život představit. Jaké jsou v této oblasti nové trendy, jaké vychytávky vám v mobilu nesmí chybět? Poradí vám O2 Guru Zdeněk „Bruno“ Brunclík, který ve firmě pracuje přes 25 let a aktuálně si libuje v produktech značky Apple. Do mobilu si nejčastěji instaluje aplikace pro fitness a zdravý životní styl, protože posilování je jeho celoživotní vášní. V O2 Guru týmu ho přezdívají Q, podle Quartermastera z Jamese Bonda, protože shání nejrůznější HW vybavení na O2 akce, roadshow a eventy. Zajímá se také o 5G a svět rozšířené a virtuální reality.
Související článek Neválejte se v posteli. Máme pro vás tipy a triky pro práci domova
Nahoru