Neválejte se v posteli. Máme pro vás tipy a triky pro práci domova

Toužili jste po tom pracovat z domova? V souvislosti s pandemií koronaviru si teď tuto výsadu užíváte dokonce povinně? Možná jste zaskočeni, že vůbec není snadné se doma „hodit“ do pracovního režimu. Proto pro vás máme pár tipů, jak se ve vašem „hnízdečku“ soustředit a být produktivní.

Je to úžasná pohoda, celý den jste si doma v pyžamu, posloucháte oblíbenou hudbu, mlsáte a válíte se v posteli s notebookem – tak pozor, takto rozhodně pracovní den v rámci home office nevypadá. Jedna rada na úvod – dodržujte stereotypy. Ráno nejlépe s nařízeným budíkem vstaňte, vykonejte potřebnou hygienu, upravte se a pohodlně se oblékněte. Nemusíte si brát sako nebo kostýmek, stačí třeba oblíbené domácí tepláky a mikina. Následuje vydatná snídaně a pak už se pusťte do práce.

Nenechte se vyrušovat

Ono se to snadno řekne, ale kam si s tím počítačem zalézt? Pokud doma nemáte pracovnu, musíte si ideální prostředí vytvořit. Hlavně to musí být místo, kde vás nikdo nebude rušit. Důležité je sedět u stolu, postačí například ten kuchyňský, pokud tedy víte, že vám tam děti nevypíchnou pastelkami oči. Pokud máte oddělenou ložnici, tak klidně jako pracovní stůl použijte nějaký vhodný kus nábytku. Zvolte takový, abyste si k němu mohli dát třeba kuchyňskou židli. Vytvořte si pohodlné příjemné prostředí.

Každý jsme jiný. Faktem ale zůstává, že pevně daný pracovní koutek s klávesnicí, myší a monitorem zvyšuje produktivitu. Pokud si takové místo vytvoříte a usadíte se v něm, bude to i signál pro další členy rodiny, že se k vám vůbec „nemají přibližovat“.

Polehávání s notebookem snižuje vaši výkonnost

Už zaznělo, že nemáte s notebookem ležet v posteli nebo na gauči. Kromě toho, že to není zrovna zdravé pro vaše tělo, tím snižujete i svou výkonnost. Bude to znít jako klišé, ale musíte sedět na pohodlné židli, ze které vás nebude bolet za krkem. Měla by vyhovovat zásadám ergonomie.

Vhodná komunikace se šéfem

Říkáte si, že vše výše uvedené děláte, ale pořád to není ono? Možná bude problém někde jinde. Například nemusí klapat komunikace s nadřízeným. Úkoly zadávané po e-mailech nefungují. Je potřeba se chovat stejně, jak na pracovišti, dodržujte proto všechny meetingy a porady. Jen je z offline prostředí přesuňte do různých komunikátorů, jako je například Microsoft Teams, Skype či Google Hangouts. Najdete v nich mimo jiné chat, možnost audio a video hovorů či vytváření pracovních skupin. Obrazně řečeno – jedním zvednutým sluchátkem si ušetříte zbytečné e-maily a vyvarujete se komunikačnímu šumu.

Spolehlivý Internet HD od O2

Pro profesionální home office je nepostradatelné rychlé a spolehlivé internetové připojení. Řešením je Internet HD od O2. Užijete si stabilní internet bez ohledu na počasí nebo počet připojených uživatelů. Zatímco běžní Wi-Fi poskytovatelé v těchto situacích selhávají, Internet HD vás nezklame. Připojíte se k němu ve velkém městě i v zapadlé horské vesnici. Rychlou Wi-Fi vám v domácnosti zajistí náš chytrý modem O2 Smart Box. Postará se o vysokou rychlost přenosu dat bez kolísání výkonu.

 

Související článek Máme pro vás pár tipů, jak využít dny v karanténě
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru