Internet HD: Připojení, díky kterému nepřijdete o své oblíbené pořady ani po přechodu na DVB-T2

Internetu v dnešní době vládne video, které tvoří většinu provozu na celé síti. Jeho podíl roste také díky stále větší oblibě internetových televizí. Těm v naší síti logicky dominuje O2 TV, kterou navíc nově dáváme zdarma jako součást Internetu na doma.

K tomuto kroku jsme se rozhodli v době, kdy většina českých domácností řeší přechod na nový televizní standard DVB-T2. Většina televizních přijímačů v České republice je stará v průměru šest let a podobně starý přijímač si s novým standardem DVB-T2 neporadí. Koupě nové televize je ale pro mnohé domácnosti velkým zásahem do rodinného rozpočtu. Jsou i jiná řešení, jak se na přechod vysílání připravit.

O2 TV zdarma k Internetu na doma

Pokud využíváte domácí internetové připojení od O2 o rychlosti 50 Mb/s a více, nemusíte přechod na DVB-T2 řešit. Součástí nové nabídky internetových tarifů je totiž základní varianta O2 TV Modrá 34 kanály. Najdete v ní volně šířené stanice i vybrané filmové, dětské a dokumentární kanály. Navíc si můžete zdarma vyzkoušet výhody digitální televize, jako je třeba zpětné zhlédnutí nebo pozastavení pořadu. Pro nové zákazníky internetu na doma navíc O2 připravilo slevu 200 Kč na prvních šest měsíců.

Při uváděné rychlosti internetu HD je samozřejmé sledování televize v HD kvalitě. Navíc je tato rychlost dostatečná i pro vícečlennou domácnost, kdy se k domácí wifi připojuje více zařízení najednou. Pro nejlepší využití Internetu HD doporučujeme použít modem O2 Smart Box. Ten dokáže zajistit silný wifi signál po celém bytě a efektivně distribuovat připojení mezi více zařízení.

Televize s nejlepším sportem

Pokud uvítáte bohatší programovou nabídku, je řešením pořízení některé z dalších variant digitální televize. V O2 TV si přijde na své každý, protože její obsah je takřka neomezený. Digitální televize nabízí až 134 stanic, na kterých najdete filmy, seriály nebo živé přenosy. Sportovní fanoušci ocení kanál O2 TV Sport, na kterém najdou přenosy ze zápasů těch nejatraktivnějších sportovních utkání. Díky vysílací licenci na fotbalovou Ligu mistrů vám neunikne jediný zápas Ronalda, Messiho a dalších hvězd. Můžete se také těšit na přenosy z nejsledovanějších českých sportů – fotbalu a hokeje. O2 TV totiž získala vysílací licence na nejvyšší domácí fotbalovou ligu a hokejovou extraligu. Unikátní funkce vám navíc umožní přepínat si mezi jednotlivými zápasy Ligy mistrů nebo měnit pohledy kamer při zápasech české ligy. Kromě sportovních utkání v O2 TV najdete i řadu filmů a seriálů.

Díky nové aplikaci O2 TV pro chytré televizory Samsung můžete bez dalšího zařízení ihned začít sledovat skvělý televizní obsah včetně nejlepšího sportu a nebát se, že s vypnutím televizních vysílačů přijdete o možnost sledovat své oblíbené pořady.

Díky úvodní obrazovce Moje menu najdete pořady, které právě běží, i ty vysílané až týden zpět, seřazené přehledně podle žánrů. Kdykoliv televizi pustíte, máte stovky filmů a seriálů připravených ihned k přehrání nezávisle na tom, kdy se vysílaly.

Zdeněk Brunclík Autor článku
Zdeněk Brunclík
Nějakou tu mobilní aplikaci má v telefonu nainstalovanou každý a mnoho lidí si bez nich neodkáže život představit. Jaké jsou v této oblasti nové trendy, jaké vychytávky vám v mobilu nesmí chybět? Poradí vám O2 Guru Zdeněk „Bruno“ Brunclík, který ve firmě pracuje přes 25 let a aktuálně si libuje v produktech značky Apple. Do mobilu si nejčastěji instaluje aplikace pro fitness a zdravý životní styl, protože posilování je jeho celoživotní vášní. V O2 Guru týmu ho přezdívají Q, podle Quartermastera z Jamese Bonda, protože shání nejrůznější HW vybavení na O2 akce, roadshow a eventy. Zajímá se také o 5G a svět rozšířené a virtuální reality.
Související článek 3. a 4. vlna EET startují v květnu 2020. Poradíme vám, jak se na EET připravit
Nahoru