Tady máte appky, které vám pomohou plnit novoroční předsevzetí

Chcete začít pravidelně cvičit, více šetřit či přestat kouřit? Víme, jak na to, aby z novoročních předsevzetí nezůstaly jen plané řeči. Pokud to opravdu myslíte vážně, zkuste tyhle mobilní aplikace.

 

MyFitnessPal

Asi vás nepřekvapíme, když začneme u hubnutí. Vychytaná appka MyFitnessPal usnadňuje sledování kalorií s databází více než 11 milionů potravin. Pokud vám v ní přece jenom něco bude chybět, můžete danou potravinu zapsat ručně nebo rovnou naskenovat čárový kód. Dostanete tak velmi věrohodný obrázek toho, co jíte a dostanete návod, co byste měli do jídelníčku zařadit a co z něj naopak vyhodit. Aplikaci si mohou stáhnout uživatelé operačních systémů iOS i Android.


Nike Training Club

Nechcete utrácet na fitness trenéra? Tak „jděte“ do aplikace Nike Training Club dostupné pro iOS i Android. Najdete v ní bezplatná tréninková videa, kterými vás provedou profesionálové. Nemusíte se bát náročnosti – najdete zde totiž záznamy různých úrovní fitness.


J&J Official 7 Minute Workout

Pokud nechcete u cvičení strávit moc času, zkuste J&J Official 7 Minute Workout dostupnou pro iOS i Android. Najdete v ní řadu tréninkových lekcí od sedmi do 32 minut.

Couch to 5K

Předsevzali jste si, že začnete běhat? Tak to si do mobilu nainstalujte třeba aplikaci Couch to 5K. Najdete v ní třicetiminutové běžecké tréninky, které vás za několik týdnů připraví na uběhnutí 5 kilometrů. Svá data si navíc můžete zaznamenávat do online rozhraní active.com, díky čemuž můžete své běžecké výkony sdílet s ostatními. Appka je dostupná pro iOS i Android.

 

MyQuit Coach

Přestat kouřit nepatří zrovna mezi jednoduchá předsevzetí. Jak se této závislosti zbavit? Pomoc vám může například MyQuit Coach, která je dostupná pro uživatele iOS. Vytvoříte si díky ní osobní plán šitý na míru právě vám. Budete sledovat spotřebu cigaret a díky tomu mít přehled o tom, jak se zlepšujete. V téhle appce navíc najdete komunitu lidí, která pro vás bude skvělou inspirací i podporou.

Spendee

Chcete ušetřit a mít svoje výdaje konečně pod kontrolou? Tak zkuste appku Spendee od českých vývojářů. Můžete si jí propojit s bankovním účtem a díky tomu mít o svých financích lepší přehled. Jednotlivé položky, které hradíte hotově, můžete do Spendee zapsat manuálně. Výdaje je pak možné rozřadit do různých kategorií. Budete tak mít lepší přehled o tom, kam vaše peníze mizí. Appka je dostupná pro iOS i Android.

Grid Diary

Zdá se vám, že se občas k lidem ve svém okolí nechováte úplně dobře? Appka Grid Diary z vás „lepšího člověka“ neudělá, ale při jejím používání se nad sebou a svými činy zaručeně více zamyslíte. Tahle vychytávka vám bude během dne zasílat různé výzvy zaměřené na vděčnost, rodinu nebo přátele. Jednotlivé úkoly jsou navíc přizpůsobitelné a každý si je tak může nastavit podle toho, co je pro něj důležité. Grind Diary mohou využít jen uživatelé operačního systému iOS, dobrou alternativou pro vlastníky Androidu je pak například aplikace Journey.

O2 Knihovna

Pro ty, kteří chtějí mít víc času na sebe, více relaxovat, číst si – je připravená naše O2 Knihovna. Najdete v ní najednou stovky titulů včetně novinek. K dispozici jsou vám e-knihy i audioknihy. Dostupná je pro uživatele operačních systémů iOS i Android.

 

 

 

Zdeněk Brunclík Autor článku
Zdeněk Brunclík
Nějakou tu mobilní aplikaci má v telefonu nainstalovanou každý a mnoho lidí si bez nich neodkáže život představit. Jaké jsou v této oblasti nové trendy, jaké vychytávky vám v mobilu nesmí chybět? Poradí vám O2 Guru Zdeněk „Bruno“ Brunclík, který ve firmě pracuje přes 25 let a aktuálně si libuje v produktech značky Apple. Do mobilu si nejčastěji instaluje aplikace pro fitness a zdravý životní styl, protože posilování je jeho celoživotní vášní. V O2 Guru týmu ho přezdívají Q, podle Quartermastera z Jamese Bonda, protože shání nejrůznější HW vybavení na O2 akce, roadshow a eventy. Zajímá se také o 5G a svět rozšířené a virtuální reality.
Související článek EET certifikáty: Mnoha z nich v těchto dnech končí platnost. Poradíme, jak získat nový
Nahoru