I v tuzemsku už můžete díky službě Apple Pay platit iPhony a chytrými hodinkami

Platební služba Apple Pay je konečně v Česku. Už od úterý můžete využívat bezkontaktní placení chytrými telefony a hodinkami značky Apple. Její nastavení je snadné. Musíte si jen ověřit, zda ji vaše banka podporuje.

Co všechno potřebujete, abyste mohli při placení Apple Pay využít. Musíte mít platební nebo debetní kartu, kterou v tuzemsku vydávají společnosti Visa a Mastercard. Váš telefon musí být zároveň vybaven takzvaným NFC čipem, který standardně obsahují bezkontaktní karty.

Pak už jen stačí najet na aplikaci Wallet, do které si přidáte vaší bezkontaktní kartu. Jednoduše ji tam nahrajete pomocí fotoaparátu či údaje nastavíte manuálně. Přes doprovodnou aplikaci pak kartu můžete přiřadit i k chytrým hodinkým Apple Watch. Pak už jen stačí přiložit telefon nebo hodinky k platebnímu terminálu. O tom, jak Apple Pay používat, se dočtete zde.

Tady máte všechny typy zařízení, které Apple Pay podporují:

Apple iPhone:

iPhone SE
iPhone 6/6 Plus
iPhone 6s/6s Plus
iPhone 7/7 Plus
iPhone 8/8 Plus
iPhone X
iPhone XS/XS Max
iPhone XR

Apple Watch:

Všechny generace hodinek od první série

Banky a služby, které Apple Pay v tuzemsku podporují:

Air Bank
Česká spořitelna
Edenred
J&T Banka
Komerční banka
Moneta Money Bank
mBank
Twisto

 

 

 

Zdeněk Brunclík Autor článku
Zdeněk Brunclík
Nějakou tu mobilní aplikaci má v telefonu nainstalovanou každý a mnoho lidí si bez nich neodkáže život představit. Jaké jsou v této oblasti nové trendy, jaké vychytávky vám v mobilu nesmí chybět? Poradí vám O2 Guru Zdeněk „Bruno“ Brunclík, který ve firmě pracuje přes 25 let a aktuálně si libuje v produktech značky Apple. Do mobilu si nejčastěji instaluje aplikace pro fitness a zdravý životní styl, protože posilování je jeho celoživotní vášní. V O2 Guru týmu ho přezdívají Q, podle Quartermastera z Jamese Bonda, protože shání nejrůznější HW vybavení na O2 akce, roadshow a eventy. Zajímá se také o 5G a svět rozšířené a virtuální reality.
Související článek Designové kousky značky Samsung teď od O2 dostanete za bezvadné ceny. Díky novým FREE tarifům si v nich navíc užijete dvojitou porci dat
Nahoru