O fotbalové přenosy mají zákazníci O2 TV velký zájem

Sportovní fanoušci si fotbalové přenosy v naší O2 TV oblíbili. Mezi vůbec největší taháky se zařadil přímý přenos O2 TV Sport z úterý 2. října, kdy se odehrálo další kolo fotbalové Ligy mistrů. Český mistr – Viktoria Plzeň si zahrál s italským klubem AS Řím. Přes web či aplikaci bylo v jednom momentě připojeno až 90 tisíc unikátních zařízení.

Historický milník v celkovém objemu dat pak padl už ve středu 19. září při utkání Ligy mistrů mezi Viktorií Plzeň a CSKA Moskva. „Rekord jsme zaznamenali v objemu dat, která přes internetové vysílání a aplikaci ve středu od 18.30 hodin protekla sítí O2. Maximální přenosová rychlost dosáhla 260,88 Gbps,“ podotýká Richard Siebenstich, ředitel komerční divize O2 a pokračuje: „Zákazníci si oblíbili rovněž novou službu O2 TV Sport Pack na 30 dní, kterou aktuálně využívají již desítky tisíc uživatelů.“

Viktoria Plzeň se v základní skupině Ligy mistrů utká ještě s hvězdným Realem Madrid. „Očekáváme, že nadcházející duely s Realem budou atakovat další rekordy,“ doplnil Richard Siebenstich. Díky multidimenzi si diváci mohou vybrat každý hrací den až ze šesti souběžně hraných utkání. Přenosy mohou sledovat nejen ve svých domácnostech, ale také na webu, přes mobilní aplikaci nebo ve více než 1200 restauracích.

Zdeněk Brunclík Autor článku
Zdeněk Brunclík
Nějakou tu mobilní aplikaci má v telefonu nainstalovanou každý a mnoho lidí si bez nich neodkáže život představit. Jaké jsou v této oblasti nové trendy, jaké vychytávky vám v mobilu nesmí chybět? Poradí vám O2 Guru Zdeněk „Bruno“ Brunclík, který ve firmě pracuje přes 25 let a aktuálně si libuje v produktech značky Apple. Do mobilu si nejčastěji instaluje aplikace pro fitness a zdravý životní styl, protože posilování je jeho celoživotní vášní. V O2 Guru týmu ho přezdívají Q, podle Quartermastera z Jamese Bonda, protože shání nejrůznější HW vybavení na O2 akce, roadshow a eventy. Zajímá se také o 5G a svět rozšířené a virtuální reality.
Související článek Až do roku 2021 uvidíte Ligu mistrů pouze v O2 TV. Máme exkluzivní práva na všechna utkání.
Nahoru