Trápí vás rychlost internetu přes Wi-Fi? Zkuste se podívat, kde máte postavený modem

Máte pomalé Wi-Fi připojení? Zkoušeli jste snad všechno a nic nezabírá? Někdy se stačí jen podívat, kam jste modem postavili. Zastrčený na zemi pod gaučem vám totiž moc dobrou službu neudělá. Pokud chcete mít zase rychlý internet, máme pro vás pár zaručených tipů, jak na to.

Modem nenechávejte na podlaze

Řešením rozhodně není modem položený na zemi. Stěny i podlahy totiž Wi-Fi signál blokují. Pokud chcete mít rychlé a stabilní připojení, dejte modem na nějaké vyšší místo, jako je třeba okenní parapet či nějaká skřínka. Kromě toho existuje i řada speciálních držáků.

V rohu místnosti vám bude k ničemu

Modem zastrčený v rohu místnosti vám také moc dobrou službu neudělá. Přicházíte tak až o polovinu signálu, který pak vysíláte někam k  sousedovi. Pozor i na stěny, pokud totiž máte například vícepatrový dům a potřebujete mít signál v celém objektu, modem klidně umístěte do prvního patra nad místnost, kde nejčastěji internet využíváte.

Rozhýbejte antény

Některé typy modemů a routerů mají i pohyblivé antény. Ty jsou podstatné hlavně pro příjem Wi-Fi signálu přes další zařízení, jako jsou třeba smartphony. Běžte se tedy podívat na ten svůj. Pokud na něm antény vidíte, jednoduše jednu otočte vertikálně a druhou horizontálně.

Modem u mikrovlnky nebo pračky?

Můžete se tomu divit, ale lidé vymyslí cokoliv. Modem tak v některých domácnostech najdete třeba na mikrovlnce či u pračky. Už běžnější je pak umístění u televize, rádia nebo třeba u počítače. Zařízení pro příjem internetu by ale nemělo být ani na jednom z uvedených míst. Chápeme, že naše domácnosti jsou plné různých elektronických hraček, ale i tak se pokuste nějaké vhodné místo najít. Určitě si také změřte rychlost vašeho Wi-Fi připojení. To vám umožní různé mobilní aplikace.

Řešením je i O2 Smart Box

Častým problémem špatného Wi-Fi signálu bývají také nekvalitní modemy. Pokud se chcete všem výše uvedeným problémům vyhnout, pořiďte si O2 Smart Box,  který v sobě skrývá supervýkonný modem, Wi-Fi router i bránu pro chytrou domácnost v jednom. Kromě toho má i moderní design, takže bude stylovým doplňkem do vašeho obýváku. Garantujeme vám, že ho díky tomu pod gauč či do rohu místnosti „neuklidíte“. Více informací o výhodách O2 Smart Boxu najdete zde.

 

Zdeněk Brunclík Autor článku
Zdeněk Brunclík
Nějakou tu mobilní aplikaci má v telefonu nainstalovanou každý a mnoho lidí si bez nich neodkáže život představit. Jaké jsou v této oblasti nové trendy, jaké vychytávky vám v mobilu nesmí chybět? Poradí vám O2 Guru Zdeněk „Bruno“ Brunclík, který ve firmě pracuje přes 25 let a aktuálně si libuje v produktech značky Apple. Do mobilu si nejčastěji instaluje aplikace pro fitness a zdravý životní styl, protože posilování je jeho celoživotní vášní. V O2 Guru týmu ho přezdívají Q, podle Quartermastera z Jamese Bonda, protože shání nejrůznější HW vybavení na O2 akce, roadshow a eventy. Zajímá se také o 5G a svět rozšířené a virtuální reality.
Související článek Rozhovor s Martinem Tvarůžkem, designérem O2 Smart Boxu
Nahoru