Díky O2 Videotéce si užijete festival severského filmu SCANDI v pohodlí domova

Již dávno neplatí, že skandinávské filmy jsou jen klasiky Ingmara Bergmana či napínavé detektivní příběhy. Pokud jste fanoušci kvalitních bijáků, tak se o tom můžete přesvědčit díky naší O2 Videotéce. V ní aktuálně najdete přes 40 hodin těch nejlepších finských, dánských, norských či švédských snímků. Mnohé z nich jsou i na programu festivalu severského filmu SCANDI, jehož je O2 partnerem. Uskuteční se ve dnech 1. až 4. února a více informací najdete zde.

Scandi a O2 k sobě patří

Jsme rádi, že jsme letos opět partnerem festivalu SCANDI a můžeme tak filmovým fanouškům nabídnout v O2 Videotéce to nejlepší ze severské kinematografie. O2 Videotéka totiž nabízí nejen největší filmové hity z produkce amerických filmových studií, ale fandíme také festivalovým snímkům,“ podotýká produktová manažerka O2 TV Viera Kasalová. „Na své si tak přijdou nejen příznivci artových filmů, ale i rodiny s dětmi – neoblíbenějším skandinávským filmem v O2 Videotéce je rodinné fantasy Dcera čarodějky,“ dodává.

Kvalitní skandinávskou filmografii si můžete (nejen) během února zapůjčit v O2 Videotéce za cenu 45 korun. Zvolené snímky pak můžete sledovat prostřednictvím O2 TV nejen v televizi, ale také na vašem počítači, tabletu nebo i v mobilu. Potřebujete k tomu přitom jen připojení k internetu a bezplatnou aplikaci O2 TV. Počet přehrání snímku navíc není omezen. Nemusíte být dokonce ani zákazníkem O2, za jednotlivé filmy totiž můžete platit i prostřednictvím prémiové SMS.

Thriller i souboj s mafií na severský způsob

A na co se můžete těšit? K zapůjčení je například norský snímek s názvem Téměř chlap (Henrik), vyprávějící příběh pětatřicátníka Erika, který se stále nemůže vzdát mladistvých radovánek a stát se mužem. Užít si ale můžete i dánský thriller Idealista vyprávějící o kontroverzním uložení jaderných zbraní v Grónsku.

Všechny filmy v nabídce O2 Videotéky najdete zde.

FILM HODNOCENÍ ČSFD REŽISÉR ZEMĚ PŮVODU
Téměř chlap (Henrik) 71 % Martin Lund NO
Komuna 68 % Thomas Vinterberg DK/SE
Královna Kristýna 55 % Mika Kurismäki FI/SE/DE/CA/
Sámská krev 76 % Amanda Kernell SWE/DK
Kluci 62 % Alexandra-Therese Keining FI/SE
Idealista 75 % Christina Rosendahl DK
Boj sněžného pluhu s mafií 75 % Hans Petter Moland NO/DK/SE
Poslední král 66 % Nils Gaup NO
Pyroman 62 % Erik Skjoldbj?rg NO
Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý 72% Tommy Wirkola NO
Index lásky 60 % Mikko Kuparinen FI
Norský nindža 51% Thomas Cappelen Malling NO
Dcera čarodějky 57 % Kenneth Kainz DK/NO/CZ/IS
O kuřatech a lidech 70 % Anders Thomas Jensen DK/DE
Únos 74% Tobias Lindholm DK
Blikající světla 77% Anders Thomas Jensen DK
Tenkrát na Phuketu 70 % Staffan Lindberg SE
Řezníci 76% Anders Thomas Jensen DK

Zdeněk Brunclík Autor článku
Zdeněk Brunclík
Nějakou tu mobilní aplikaci má v telefonu nainstalovanou každý a mnoho lidí si bez nich neodkáže život představit. Jaké jsou v této oblasti nové trendy, jaké vychytávky vám v mobilu nesmí chybět? Poradí vám O2 Guru Zdeněk „Bruno“ Brunclík, který ve firmě pracuje přes 25 let a aktuálně si libuje v produktech značky Apple. Do mobilu si nejčastěji instaluje aplikace pro fitness a zdravý životní styl, protože posilování je jeho celoživotní vášní. V O2 Guru týmu ho přezdívají Q, podle Quartermastera z Jamese Bonda, protože shání nejrůznější HW vybavení na O2 akce, roadshow a eventy. Zajímá se také o 5G a svět rozšířené a virtuální reality.
Související článek Filmové hity pro všechny už i v aplikaci O2 TV Go
Nahoru