Dnes si s úctou připomínáme výročí 17. listopadu

Informace z celého světa na pouhé kliknutí v prohlížeči. Dnes je to pro nás samozřejmost, nad kterou příliš nepřemýšlíme. Před pouhými 28 lety ale hrozily v Československu tvrdé postihy třeba jen za pouhé poslouchání zahraničního rádia.

Omezení svobody, nemožnost cestovat, rozdělené rodiny. Železná opona nebyla jen virtuálním firewallem, ale tvrdou realitou pro miliony Čechoslováků. Omezovala jejich touhu objevovat svět, rozšiřovat si obzory i získávat informace. To je naštěstí minulost.

Svobodu jsme získali až díky obrovské odvaze obyvatel, jež neváhali vyjít do ulic, aby si připomněli tragické události roku 1939. Původně klidná manifestace se proměnila v Sametovou revoluci, která se během pár dnů rozšířila po celé republice. Události 17. listopadu vrátily lidem svobodu a pomohly znovu zbořit hranice mezi Československem a Západem.

Odkaz 17. listopadu je zapotřebí stále připomínat. Symbolicky jsme se proto v O2 letos dnes připojili ke kolegům na Slovensku a na internetu na jeden den opět vytvořili Železnou oponu. Tentokrát naštěstí jen fiktivní.

Svoboda a volný přístup k informacím nikdy nebudou samozřejmostí. Važme si, že díky odkazu bouřlivých listopadových dnů dnes můžeme například volně surfovat po internetu a kdykoliv se spojit s kýmkoliv ve světě. My jsme hrdí, že jste si pro tuto svobodnou komunikaci s celým světem jako zprostředkovatele vybrali právě nás.

Svoboda a volný přístup k informacím jsou hodnoty, za které bude vždy stát za to bojovat.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Oslavte s námi páté narozeniny programu O2 Extra výhody a vyhrajte hodnotné ceny
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru