Chytré hodinky: Umíte využívat jejich nejpopulárnější funkce?

Ať chcete nebo ne, chytré hodinky se už pro řadu lidí stávají každodenní součástí života. Jaké funkce ale uživatelé používají nejvíce a k čemu je vlastně tahle „malá vychytávka“ dobrá? Odpovědi přináší nejnovější průzkum společnosti NPD Connected Intelligence.

Z průzkumu prováděného v USA vyplývá, že zhruba polovina majitelů chytrých hodinek je primárně používá pro chatování, sledování novinek a různé notifikace. Využívají na nich i aplikace zaměřené na pohyb (různé krokoměry atd.). Jeden z pěti vlastníků smartwatch je pak každodenně používá k prohlížení fotografií či videí. Stále více lidí využívá hodinky jako dálkové ovládání pro svou chytrou domácnost. Kolem 25 procent lidí je pak používá pro telefonování a jako budík.

Výzkum dále odhaluje, že majitelů chytrých hodinek neustále přibývá. V polovině letošního roku vlastnilo v USA důmyslné zařízení na zápěstí už 9 procent dospělých lidí, což je nárůst o 1,5 procenta oproti předchozímu roku. Tvůrci průzkumu předpovídají, že do roku 2019 bude v USA chytré hodinky vlastnit 15 procent dospělé populace. V případě, že by se společnost Apple dlouhodobě dohodla s firmou Aetna, může být číslo ještě vyšší. Aetna totiž svým členům registrovaným u zdravotní pojišťovny nabízí Apple Watch jako součást firemního wellness programu. Pokud ji budou následovat další firmy, mohou se v USA dít věci.

Výzkum dále konstatuje, že u chytrých hodinek neplatí genderová nerovnost. Vlastní je 60 procent mužů a 40 procent žen. Kompletní přehled nejpoužívanějších funkcí najdete v grafu.

NPD-Daily-Use-Smartwatch-Functions-Aug2017

Společnost NPD Group Connected Intelligence Wearables v průzkumu oslovila přes 5 tisíc amerických spotřebitelů nad 18 let z různých oblastí a z rozdílného sociálního prostředí. Výzkum byl dokončen v červnu letošního roku.

Ani v tuzemsku ale nejsme pozadu a chytré hodinky si u nás pořizuje stále více zákazníků. Oblíbené jsou například Apple Watch Series 1, které mají dvoujádrový procesor a jsou odolné proti postříkání. U O2 je seženete už za 8 295 korun. Naší kompletní nabídku chytrých hodinek najdete zde.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Chytré hodinky jinak: chytře, lépe a luxusněji
Nahoru