Stáhněte si ty nejlepší appky na sledování Perseid

Chcete si užít víkendový přelet meteorického roje Perseid? Nemusíte navštěvovat žádné hvězdárny. Stačí, když si stáhnete některou z aplikací pro sledování noční oblohy. Tady máte pár tipů.

Star Walk

Hojně využívanou aplikací je Star Walk. Tato vychytaná appka má vedle GPS i gyroskop či kompas. Jednoduše váš telefon natočíte na oblohu a na obrazovce se vám začnou objevovat informace o hvězdách a dalších objektech, na které se díváte. Star Walk toho nabízí opravdu hodně a proto za něj nějakou tu korunu zaplatíte.Pro uživatele iOS je aplikace ke stažení zde. Zákazníci využívající operační systém Android jí najdou zde.

Star Walk 2

Pokud dáváte přednost aplikacím, které jsou zdarma. Tak si stáhněte Star Walk 2. Samozřejmě už toho nenabídne tolik, jako placená verze, ale i tak si s ní užijete spoustu zábavy. Výhodou aplikace je, že vás například upozorní na průlet družice chvíli před tím, než nad vámi proletí. Pro uživatelé iPhonů je ke stažení zde. Vyznavači Androidu jí najdou zde.

Sky Map

Fanoušky Androidu potěšíme i aplikací Sky Map. Stáhnete si jí totiž zdarma a nabídne vám vlastně úplně to samé co Star Walk. Tento program znovu na vašem displeji zobrazuje hvězdy, souhvězdí i planety v místě, kam míříte fotoaparátem vašeho telefonu. Sky Map stáhnete zde.

Meteor Shower Cal

Nechcete už nikdy zmeškat divadlo meteorického roje? Stáhněte si appku Meteor Shower Calendar. Ta vás sama upozorní na to, kdy je ten nejlepší čas zrušit všechny plány a udělat si romantický večer pod noční oblohou. Pro Android stahujte tady a pro iOS zde.

Roj můžete na noční obloze pozorovat 12. a 13. srpna, nejlépe od 22.00 do 24:00 hodin.  V této době nad vámi proletí až 150 meteorů za hodinu. Takže neváhejte a stahujte.

A co dalšího se vám bude na sledování Perseid hodit?

Najděte si perfektní místo, kde bude co nejméně světelného znečištění. Čím dál od města, tím lépe. Mimo město na tmavé obloze uvidíte hvězdy a meteory mnohem lépe, než ve městě. Berte v potaz to, že venku budete docela dlouho, nezapomeňte se na to tedy náležitě obléci. Hodit se bude i deka nebo cokoliv, na čem se dá sedět. Pokud máte doma dalekohled, tak teď je ta pravá chvíle vytáhnout ho ze šuplíku. Pokud plánujete zachytit meteorický roj na fotoaparát, nezpomeňte si stativ a nastavte si foťák na co nedelší čas. Focení noční oblohy chce cvik, ale výsledek stojí za to.

Nezpomeňte se pak výsledkem pochlubit, třeba na Instagramu.

https://www.youtube.com/watch?v=jmdQ3ea41Hw

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Aplikace a restaurace? Máme pár tipů
Nahoru