Aplikace a restaurace? Máme pár tipů

Jídlo, restaurace, nápoje a gastronomie obecně jsou oblasti, kde se mohou tvůrci vývojáři doslova vyřádit. A také tak činí. Jaké aplikace vám tedy mohou pomoci v hledání jedinečného gurmánského zážitku, dobré kavárny nebo obyčejné pivnice? Na pár jsme se podívali, a i když je nám jasné, že jsme zdaleka nepostihli všechny možnosti, snad vám některé pomohou.

grand_restaurantSnad každý, kdo se o gastronomii trochu zajímá, slyšel jméno Pavel Maurer. Tento pán již několik let sestavuje žebříček těch nejlepších a nejzajímavějších restaurací. Ty se pak dostanou do jeho výběru, příznačně pojmenovaného Grand Restaurant. Pokud tedy nechcete ztrácet čas postupným objevováním a chete jít „na jistotu“, sáhněte po aplikaci, která je zdarma pro iPhone nebo Android. Samozřejmě nechybí geolokační služby nebo možnost, abyste vy sami podnik ohodnotili.

Ještě před rokem bychom nemohli vynechat službu Lunchtime. Ta ale byla koupena mnohem větší společností. Takže zapomeňte na Lunchtime, je tu Zomato. Nicméně funkce zůstávají zachovány – hledáte ten pravý podnik ve svém okolí. Chcete jen skočit na drink? Nebo hledáte pořádný burger? I tak si můžete podniky vyfiltrovat. Potřebujete Wi-Fi? Chcete vědět, co je na dnešním „meníčku“? Pak pro vás bude Zomato ceněným pomocníkem. Najdete ho pro Android, iPhone i Windows Phone.

Vadí vám kuřáci v restauracích? Nebo si naopak rádi zapálíte, a jen si nejste jisti, kde můžete? V tom případě sáhněte po aplikaci s názvem Kde se (ne)kouří. Jednoduše ve svém okolí najdete podniky kuřácké, nekuřácké, s oddělenými prostorami nebo bez rozdílu při vyhledávání. Jednoduché, praktické. K dostání pro Android.

kohoutkovaPotrpíte si v restauraci nebo kavárně na kohoutkovou vodu? Pokud ano, i vás můžeme potěšit. Kohoutková.cz je aplikace, která vám ukáže všechny podniky, kde takovou vodu dostanete. Ne vždy to ale musí být zdarma (i když se tak děje v drtivé většině případů). I zde jsou v akci geolokační služby, takže si můžete naplánovat cestu nebo zjistit detaily o podniku. Aplikace je k dispozici pro produkty Apple.

A na závěr něco pro pivaře. Máte problém si při placení vzpomenout, kolik jste toho vlastně vypili? Pomůže vám Pivníček. Aplikace, kdy se stačí prstem trefit na mobil a započítá se vám pivo. Pokud pijete i něco jiného, jsou v nastavení i další položky. Pokud se ukliknete, můžete pivo odečíst. Zbavte se nejistoty, kolik piv na vás zbude na konci placení. Aplikaci najdete pro Windows Phone i pro Android (jiný autor, stejná funkce :)).

 

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Mobilní aplikace z vás dokážou vytáhnout tisíce korun. Vlastně za nic
Nahoru