Hrátky s fyzikou pro ukrácení dlouhé chvíle. To je Drop Flip

Chcete si ukrátit dlouhou chvíli logickou hrou? A nebojíte se základní fyziky a logiky? Pak byste se měli podívat na novou hru Drop Flip. Ze začátku je snadná, ale s přibývajícími úrovněmi už budete muset přemýšlet a zkoušet. Drop Flip je jednou z nejpodařenějších logických her na mobily.

Cíl hry je jednoduchý: budete spouštět kuličky do koše. Jenže to tak úplně snadné není. V jednotlivých úrovních jsou připraveny různé nástrahy, pomoci kterých se kulička odrazí nebo skutálí. Nejsou to ale, alespoň zpočátku, žádné neřešitelné úkoly. Vše je postaveno na základech fyziky. Na druhou stranu, některé vyšší úrovně nám daly pořádně zabrat. Což ovšem neznamená, že vy je nedáte levou zadní.

Jednotlivé nástrahy, které brání kuličce v přímé cestě do koše, můžete posouvat nebo otáčet, případně oboje najednou. Jako nápověda jsou rozsahy pohybu nástrah na displeji vystínované. Nutno dodat, že některé úrovně jsou záludné – lidově vyloženě na náhodu. Musíte vychytat správnou chvíli na spuštění kuličky. Jde například o načasování, kdy se kulička odrazí od kyvadla. Nástrah je celá řada, a u některých budete potřebovat trpělivost. Neúspěch ale neznamená ztrátu života, jen prostě musíte každou úroveň vyřešit pro postup dál.

Občas se objeví možnost přeskočení úrovně, ale opravdu jen občas. Úrovní je celkem 100, což vystačí na docela dlouhou zábavu. Pokud vám to ale stačit nebude, můžete si dokoupit další úrovně. V rámci hry lze plnit jednotlivé úlohy, případně porovnat dosažené výsledky s jinými hráči.

Vyzdvihnout musíme povedenou minimalistickou grafiku, která netrhá oči, spíše uklidňuje. Nehrozí tak, že v případě neúspěchu hodíte telefonem o zeď. Stejně povedený je hudební doprovod a zvukové efekty.

Hra Drop Flip je dostupná jak pro iPhony, tak pro smartphony s Androidem. Na iPhonu lze výsledky snažení synchronizovat do iCloudu a hrát hru současně například na iPhonu a iPadu. Hra je pro Android k dispozici zdarma, pro iPhony je standardně placená, ale v rámci různých akcí ji lze taktéž získat bezplatně. Jako například v posledních dnech v rámci Aplikace týdne.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Aplikace Filmborn je hit. Udělá z iPhonu klasický fotoaparát
Nahoru