Česká firma řídí výrobu oken z cloudu

Rodinná firma Oknotherm se výrobou oken zabývá již od roku 1992, kdy začínala na zastaralých strojích se sedmi pracovníky. Postupem času otevřela moderní, plně automatizovaný závod a dnes objem výroby překračuje 75 000 výrobních jednotek ročně, ze kterých zhruba čtvrtina míří do Rakouska a Německa. Zákazníkům v České republice je k dispozici 15 obchodních zastoupení.

Plynulý přechod do cloudu

S růstem firmy nejdříve rostla potřeba komunikovat. K několika mobilním telefonům od O2 tak postupně přibylo datové připojení a napojení na symetrickou linku O2 Internet Business.

S rozšiřováním výroby se začaly zvyšovat i serverové výkonnostní a kapacitní nároky. Plánování výkonnostních parametrů a kapacit v souladu s výrobou bylo složité a finančně náročné. Oknotherm se proto rozhodl využít služby O2 Virtuálního datového centra na základě měsíční platby, která odpovídá množství spotřebovaného výkonu a úložišť. Vyhnul se tak počátečním nákladům na pořízení serveru a získal elastické IT řešení.

Bezpečná datová komunikace

V roce 2015 se Oknotherm setkal s útoky na informační systémy a datovou síť. IT oddělení firmy upozornilo na možné bezpečnostní riziko a pracovníci O2 datového centra okamžitě reagovali a odrazili masivní útok dříve, než dosáhl cíle. Odpovědný pracovník firmy Oknotherm poté obdržel informaci o incidentu a nemusel již podnikat žádné další kroky.

Chcete i vy ochránit své informační systémy a datovou síť? Rozrostlo se vaše podnikání a potřebujete rozšířit výrobu či zvýšit kapacitu svého e-shopu? Nabízíme vám naše elastická IT řešení, která se přizpůsobí na míru potřebám vaší firmy.

Více se dozvíte na www.o2.cz/ebs.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Chraňte svůj mobil před šmejdem z internetu
Nahoru